ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


GAB, o rețea de socializare preferată de conservatori unde și ActiveNews are cont și unde vă așteptăm și pe Dvs, aproape singura rețea alternativă Facebook-ului care apără libertatea de exprimare online, este amenințată de Guvernul Angelei Merkel cu amenzi și acțiuni în justiție, pentru a o forța  să cenzureze conținutul pe care autoritățile federale îl consideră a fi „știri false”, relevă LifeSiteNews.com.

Directorul executiv al Gab, Andrew Torba, a publicat luni un răspuns oficial la tacticile de forță ale autorităților germane, care încearcă să forțeze Gab să se conformeze legii federale „pentru îmbunătățirea aplicării legii în rețelele de socializare”, pe care Torba o descrie ca fiind „o lege germană draconică menită să combată "știrile false" de pe site-urile de socializare”, adăugând ironic: „"Știrile false" sunt, bineînțeles, orice spune guvernul german că sunt.”

„Infractorii de gândire” care îndrăznesc să se împotrivească regimului lor globalist

Gab a atras de mult timp furia elitelor „liberale” cărora nu le convine că rețeaua încurajează exprimarea liberă și necenzurată în spațiul public online. Spre deosebire de Facebook, Twitter, YouTube și alte rețele de socializare, Gab a refuzat cu fermitate să cedeze în fața presiunilor guvernamentale și mediatice de a restricționa conținutul nealiniat ideologiei „woke”.

„Din cauza refuzului Gab de a participa la cenzurarea libertății de exprimare impusă de stat, guvernul german se întoarce acum împotriva startup-ului nostru tehnologic cu amenzi mari și alte acțiuni juridice”, a declarat Torba.

„Însă Gab nu este un site fără reguli”, a continuat el. „Avem relații excelente cu multe țări străine care înțeleg și respectă poziția noastră privind libertatea de exprimare și apreciază toleranța noastră zero față de activitățile infracționale. De fapt, guvernul german nu este îngrijorat de nici o activitate infracțională reală, ci de „infractorii de gândire” care îndrăznesc să manifeste dizidență față de regimul lor globalist.”

Germanii merită și ei dreptul fundamental de a se exprima liber pe internet

În ciuda consilierilor juridici și a altor persoane care l-au sfătuit pe Torba să joace la sigur și să înceteze pur și simplu să mai furnizeze serviciile Gab în Germania prin blocarea IP-urilor utilizatorilor germani, Torba a declarat că această strategie nu i se pare cea dreaptă.

„Până la urmă, ca director executiv al Gab, doar eu sunt cel care ia această decizie. Astea sunt tipurile de decizii care definesc un bărbat și intră în istorie”, a explicat el. „Dacă blocăm IP-urile germane pentru a satisface pretențiile guvernului german, acest lucru creează un precedent pe care alte țări vor dori să îl repete”.

„De ce ar trebui să blocăm accesul unei țări întregi la Gab doar pentru că guvernul acesteia ne trimite amenzi pe care nu le vom plăti și amenințări juridice voalate care nu au nici o însemnătate pentru Gab, ca societate americană?", a întrebat el.

Torba a continuat:

„Adevărul este că guvernul german nu are nici o autoritate sau jurisdicție asupra modului în care operăm rețeaua Gab. Nu avem nici o entitate corporativă în Germania, nu avem angajați în Germania și nu suntem cetățeni germani. Noi suntem americani.

În America voi jucați după regulile noastre, nu noi jucăm după ale voastre. Germania este un oaspete în comunitatea noastră și, ca atare, ea e cea care trebuie să ne respecte valorile și modul nostru de a face lucrurile, nu invers. Nu simt nimic altceva decât dragoste pentru poporul german și cred că și acestuia i se cuvine dreptul fundamental de a se exprima liber pe internet.

Misiunea noastră este de a apăra libertatea de exprimare online pentru toți oamenii de pretutindeni. Inclusiv din Germania. Vom continua să facem acest lucru, indiferent de orice amenințări venite din partea unor guverne străine. Dacă astăzi ne supunem Germaniei, ce ne va împiedica să ne supunem tiranilor adevărați, cum ar fi cei din Rusia (așa cum au făcut Google și Apple săptămâna trecută) sau China (așa cum face Apple de ani de zile)?

„Nu sunt sigur ce consecințe va avea această decizie, dar nu voi lua o decizie importantă ca aceasta de pe o poziție de teamă”, a declarat Torba. „Las rezultatele acestei hotărâri în mâinile Dumnezeului Atotputernic și mă rog ca poporul german să își recupereze țara și libertățile cât de curând.”

Torba, care, în calitate de persoană publică, nu a omis niciodată să se descrie ca fiind creștin și să citeze adesea din Biblie în comunicarea sa cu comunitatea Gab, și-a semnat scrisoarea „Numai Iisus mântuiește”, o afirmație de o raritate absolută în universul tehnologic „woke”.