ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klas Iohannis a participat, miercuri, la Paris, la invitația omologului său francez, Emmanuel Macron, la a un dineu de lucru informal privind situația de securitate din Sahel(zonă de tranziție, de la deșertul Sahara la regiunea de savană Sudan), iar joi și vineri va fi prezent la cel de-al VI-lea Summit Uniunea Europeană (UE) – Uniunea Africană (UA), organizat la Bruxelles, transmite Capital.ro

„Președintele Klaus Iohannis va reitera cu acest prilej angajamentul ferm al României pentru securitatea regiunii Sahel, materializat prin participarea țării noastre la misiunile UE și ONU din regiune, respectiv prin decizia de a lua parte la Forța Takuba, reuniunea urmând să dezbată viitorul acestei misiuni în contextul recentelor evoluții securitare din Sahel”, a informat Administrația Prezidențială.

„În cadrul lucrărilor Summitului, președintele Klaus Iohannis va evidenția eforturile constante ale României în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor comune UE-UA, axate pe pace, securitate și bună guvernare; sprijinirea sectorului privat și integrarea economică; dezvoltarea economică sustenabilă prin educație, cultură și formare profesională; finanțare pentru creștere economică și durabilă; schimbări climatice și tranziția energetică; sisteme de sănătate și producția de vaccinuri”, mai transmite sursa citată.

Participarea României la Summit are și o altă semnificație, aceea de a contribui la revitalizarea legăturilor tradiționale ale țării noastre cu statele africane, în scopul identificării de noi oportunități reciproc benefice, precum și la reconsolidarea profilului României de donator de asistență pentru dezvoltare, mai ales în domeniul educațional.

FOTO: