ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miniștrii de interne ai statelor membre UE vor avea miercuri o reuniune extraordinară, în cadrul căreia va fi discutată situația de la frontiera blocului comunitar cu Turcia, unde mii de migranți încearcă să treacă în Grecia și Bulgaria de săptămâna trecută, relatează Reuters, citând trei oficiali europeni, potrivit Agerpres

Se dorește ca această reuniune să aducă sprijin pentru Grecia și Bulgaria în misiunea lor de a patrula frontiera externă a UE, au declarat luni doi oficiali, după o întâlnire a diplomaților de la Bruxelles, potrivit Reuters.

Miniștrii de externe ai celor 27 de state membre UE vor avea, la rândul lor, o reuniune extraordinară vineri, la Zagreb, convocată în urma evenimentelor din Siria, au confirmat pentru dpa surse diplomatice.

Întâlnirea informală a miniștrilor de externe urma să aibă loc în capitala Croației timp de două zile, începând de joi.

A doua zi a reuniunii informale a fost, însă, ridicată acum la nivelul de întâlnire oficială, ceea ce înseamnă că este posibilă luarea unor decizii, notează dpa.