ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luptători din grupul Wagner au sosit în Belarus din Rusia, au declarat sâmbătă oficiali ucraineni și polonezi, la o zi după ce Minskul a declarat că mercenarii antrenau soldații țării la sud-est de capitală, informează Reuters.

"Wagner se află în Belarus", a declarat Andriy Demchenko, un purtător de cuvânt al agenției ucrainene de frontieră, într-o declarație pe aplicația de mesagerie Telegram. El a precizat că au fost observate mișcări ale unor "grupuri separate" din Rusia în Belarus.

Unii luptători Wagner se află în Belarus cel puțin de marți, au declarat pentru Reuters două surse apropiate luptătorilor.

Ministerul belarus al Apărării a publicat vineri o înregistrare video care arată că luptătorii Wagner instruiesc soldați belaruși într-un poligon militar din apropierea orașului Osipovichi.

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, nu a mai fost văzut în public de când a părăsit orașul Rostov pe Don, din sudul Rusiei, la sfârșitul zilei de 24 iunie.

Ministrul coordonator adjunct al serviciilor speciale din Polonia, Stanislaw Zaryn, a declarat că Varșovia are, de asemenea, confirmarea prezenței luptătorilor Wagner în Belarus.

"Este posibil să fie câteva sute dintre ei în acest moment", a declarat Zaryn pe Twitter.

Polonia a declarat luna aceasta că își consolidează frontiera cu Belarus pentru a face față oricăror amenințări potențiale.