ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Surse liberale citate de Reuters susțin că Guvernul Ludovic Orban îl va propune chiar azi pe Siegfried Mureșan drept comisar european.

Guvernul Ludovic Orban va trimite marți sau miercuri o scrisoare Comisiei Europene prin care îl propune pe Siegfried Mureșan la funcția de comisar european, transmite agenția de știri Reuters, citând surse din cadrul PNL.

„O scrisoare va fi trimisă la Bruxelles astăzi sau miercuri devreme”, a declarat un oficial român implicat în procesul de nominalizare. Un altul a declarat pentru Reuters că „a fost agreat ca Mureșean este propunerea României”, scrie Cotidianul.

După respingerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-a propus Victor Negrescu pentru funcția de comisar european, însă a fost respins de Klaus Iohannis și neoficial și de Bruxelles.

Siegfried Mureșan este europarlamentar PNL, migrat de la PMP, partidul fondat de Traian Băsescu. 
 
Elena Udrea spunea despre Siegfried Mureșan, ales în Parlamentul European, în 2015, pe listele PMP, dar care a ajuns între timp să dea lecții de moralitate, că a venit în acest partid la propunerea Elenei Băsescu, pe loc eligibil, iar banii i-a avut de la Gheorghe Ștefan. 

”Să ai tupeul să mergi acum cu un discurs anticorupție și pro Kovesi, arată mare ipocrizie”, afirma Udrea despre Mureșan, care ulterior și-a schimbat discursul, sprijinind DNA-ul condus de Laura Codruța Koveși.

”Toți cei din partidul lui Iohannis sunt protejați, iar discursul lor în favoarea doamnei Kovesi, în favoarea lui Coldea, nu e unul în care ei cred. Este un discurs care vine pe linie de partid și ei trebuie să apere sistemul, pentru că sistemul îi apără pe ei”, spunea Udrea despre Mureșan.