ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Agenția Reuters a dat-o n bară la anunțul demisiei premierului României Ludovic Orban, de luni. Deși în textul articolului și în titlu este specificat numele lui Ludovic Orban „al României” ca fiind ministrul demisionar, fotografia atașată îl reprezintă pe Viktor Orban, premierul Ungariei.

Știrea a fost preluată apoi și de Yahoo! News, cu tot cu fotografie.

Interesant este însă că descrierea imaginii este corectă. „Prim-ministrul ungar Viktor Orban, la Bruxelles, Belgia, 17 iulie 2020”, este descrierea care apare sub fotografie.

„Prim-ministrul centrist al României Ludovic Orban și-a dat demisia luni, semnalând că a renunțat la ideea de a deveni următorul premier, după alegerile de duminică”, scrie Reuters

„Am făcut tot ce am putut, împreună cu colegii mei. Scopul meu este să realizez o majoritate în Parlament, fără PSD”, scrie Reuters referitor la demisia lui Ludovic Orban.