ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pandemia se va încheia atunci când societatea va decide să-și reia viața normală, în loc să aștepte ca "tablourile de bord" ale COVID să înregistreze zero cazuri, au declarat autorii unui articol publicat în The BMJ.

"Tablourile de bord ale pandemiilor oferă un combustibil nesfârșit pentru acoperirea știrilor, asigurând o actualitate constantă a pandemiei COVID-19, chiar și atunci când amenințarea este scăzută", au scris Peter Doshi, editor senior al The BMJ, și David Robertson, doctorand în istorie la Universitatea Princeton.

"Făcând acest lucru, ei ar putea prelungi pandemia prin limitarea sentimentului de încheiere sau de revenire la viața de dinainte de pandemie", au scris autorii.

O analiză a BMJ a secolului trecut a arătat că pandemiile anterioare, inclusiv gripa spaniolă, au dispărut treptat, pe măsură ce societățile "au încetat să mai fie toate consumate de indicatorii șocanți ai pandemiei".

În deceniile următoare, oamenii și-au reluat rutina normală chiar și pe fondul unor scurte vârfuri de decese cauzate de gripă care au depășit nivelurile pandemice.

Analiza BMJ vine în contextul în care atenția globală se concentrează asupra variantei Omicron COVID, care pare a fi mai transmisibilă, dar mai puțin mortală decât tulpinile anterioare.

Publicații, inclusiv The Sun din Marea Britanie, au realizat hărți care arată "primele puncte fierbinți" ale Omicron, iar tabloul de bord al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) urmărește schimbările zilnice ale numărului de cazuri de COVID.

"În timp ce reprezentările vizuale ale epidemiilor există de secole, COVID-19 este prima în care tablourile de bord în timp real au saturat și structurat experiența publicului", au declarat Doshi și Robertson.

"Dezactivarea sau deconectarea noastră de la tablourile de bord poate fi cea mai puternică acțiune pentru a pune capăt pandemiei".