ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista Familia Ortodoxă a pus la dispoziția cititorilor numărul aferent lunii mai 2021, în preajma sărbătorii de Paști, acesta putând fi găsit la toate chioșcurile de difuzare a presei, dar și comandat online sau citit în format digital cu abonament
 
„Preaiubiții noștri, Hristos a înviat!,
 
Fiecare zi este un dar neprețuit al Domnului pentru noi. Fiecare zi este „ziua pe care a făcut-o Domnul” și se cuvine „să ne bucurăm și să ne veselim întru ea” (Ps. 118:24).

Fiecare zi a vieții noastre are însă sens, întâi de toate, pentru că Domnul ne-a dăruit slăvita Zi a Învierii Sale, pentru că moartea a fost biruită și iadul prădat și amărât.

Numai prin Ziua Învierii, fiecare zi a vieții noastre are un sens care ne îndreaptă și pe noi către propria noastră zi a învierii, în părtășie cu Hristos și cu toți cei înviați întru El!

Fie ca fiecare zi să ne fie o Zi a Învierii!”, le transmite echipa redacției Familia Ortodoxă cititorilor mai noi sau mai vechi.
 
În paginile acestei ediții, puteți citi o predică despre Înviere a părintelui Cleopa de la Sihăstria, un material despre prăznuirea Cuviosului Eumenie, ucenicul Sfântului Nichifor Leprosul, o lecție de „școala părinților” cu dr. psih. Irina Petrea, un articol despre cauzele bolilor și terapia cu prietenie de Ana Gheorghiu, a doua parte a interviului cu pr. Dan Damaschin din Iași, cuvântul duhovnicului pr. Teofan Munteanu care subliniază că „Fiecare întâlnire cu Domnul trebuie să ne fie Paști”, o relatare a Tatianei Petrache despre minunile Părintelui Cleopa, un „cuvânt viu” de Sergiu Ciocârlan, o prelegere a dr. bioetician Virgiliu Gheorghe despre dependența de ecrane în dezvoltarea copiilor, precum și un interviu cu Mihai Neșu, care mărturisește că Dumnezeu l-a binecuvântat cu accidentul pe care l-a suferit. Redăm mai jos fragmente din povestea emoționantă a fotbalistului: 

„Cred că cea mai mare nenorocire e lipsa unei relații a omului cu Dumnezeu, lipsa dorinței de a parcurge viața alături de Dumnezeu și de a-I cere mereu ajutorul. Am observat și pe pielea mea că viața alături de Dumnezeu, cerându-I mereu sfat, prin rugăciune sau prin relația cu duhovnicul, sau prin discuțiile cu Părinții sfinți, când mai ajung pe la o mănăstire, această relație cu Dumnezeu și strădania noastră de a-I face pe plac lui Dumnezeu și de a ne îmbunătăți viața, de a reuși să fim mereu mai buni, chiar dacă e greu, este cel mai bun lucru din viața unui om. Lipsa dorinței de a fi mai bun și de a avea o relație cu Dumnezeu eu cred că-i cea mai mare nenorocire.

Am un mare regret, că până la treizeci de ani nu m-a interesat mai deloc să caut ce înseamnă Dumnezeu și ce scop are viața noastră. Și aș dori ca cei ce citesc interviul acesta să mă ia drept exemplu negativ pentru prima parte a vieții mele și să vadă că în orice situație, chiar și în situații atât de rele ca a mea, Dumnezeu poate să schimbe viața unui om în bine”, mărturisește Mihai Neșu.
 
Întrebat care au fost cele mai importante sfaturi date de părinți duhovnicești pentru a înțelege rostul suferinței, Mihai Neșu a răspuns că cele mai elementare lucruri sunt a avea tot timpul răbdare, a avea cel mai bun prieten pe Hristos și apoi pe preotul duhovnic, precum și a asculta de acesta pentru a-ți schimba viața.

„La prima mea vizită în Athos, când eram într‑o perioadă destul de neliniștită a vieții mele, un Părinte sfânt mi-a zis patru lucruri pe care atunci nu aveam capacitatea să le înțeleg, dar pe parcurs am început să mă lupt, să le pun în practică. Și am observat că, atunci când reușesc, îmi dau o bucurie mare și o liniște și o libertate din toate punctele de vedere. Aceste sfaturi sunt: să am tot timpul răbdare, să-L am tot timpul cel mai bun prieten pe Hristos, să am duhovnic și să ascult de el. După aceea am primit și alte sfaturi. A mai fost unul care a avut efect miraculos asupra mea, tot în perioada în care eram foarte neliniștit și mă plângeam foarte mult de situația mea, și atunci Părintele mi-a zis ‒ nu dur, cu drag, dar așa, mai serios: „Ce rost are să te tot plângi atâta? Ce-ai de câștigat?”. La prima vedere, sunt niște cuvinte banale, dar pentru sufletul meu au avut o putere miraculoasă, pentru că, după ce am plecat atunci din Sfântul Munte, nu prea am mai simțit nevoia să mă plâng. Parcă mi-a curățat această rea deprindere de a face o tragedie din situația mea, plângându-mi de milă tot timpul. Am primit multe sfaturi, dar acestea au fost pentru mine temelia pentru tot ce a urmat”, explică „cel mai bun fundaș stânga din Eredivisie”.
 
Interviul integral și alte articole interesante le puteți citi în revista Familia Ortodoxă.



Dragii noștri,
SUSȚINEȚI „FAMILIA ORTODOXĂ”!

I. Ca persoană fizică poți direcționa până la 3,5% din impozit către Asociația pentru Apărarea Familiei și Copilului!

DESPRE CE E VORBA?

Codul fiscal permite oricărei persoane care are venit(uri) să direcționeze până la 3,5% din impozitul pe venit(uri) către o organizație neguvernamentală.

Vă rugăm să ne susțineți direcționând până la 3,5 % din impozitul care v-a fost reținut automat din salariu pe parcursul anului trecut.

 

CUM SE PROCEDEAZĂ?

Cei care au venituri din salarii sau asimilate salariilor, pensii etc., completează Formularul 230, „Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat”, cu datele Asociației pentru Apărarea Familiei și Copilului.

Formularul trebuie să aibă următoarele câmpuri completate:

Anul: 2020;
 
Punctul I Date de identificare a contribuabilului:
numele, inițiala tatălui, prenumele, adresa completă din buletin, CNP-ul, telefon (opțional), email (opțional);

 
Punctul II.2. Destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult sau pentru acordarea de burse private, conform legii, subpunctul 2 - Susținerea unei entități non-profit/unități de cult:

bifă Opțiunea privind distribuirea sumei pentru
o perioadă de 1 sau 2 ani (opțional);

cod de identificare fiscală a entității nonprofit/
unității de cult: 19060933;

 
denumire entitate nonprofit/unitate de cult:
ASOCIAȚIA PENTRU APĂRAREA FAMILIEI ȘI COPILULUI;
cont bancar (IBAN): RO29 RNCB 0081 0637 1254 0001. 

Semnătura

Formularul/formularele le depuneți la Administrația Financiară de care aparțineți cu domiciliul.
Termenul limită de depunere este 25 mai 2021.

Descărcați formularul completat cu datele noastre de AICI:
https://bit.ly/39g40Y3
Vizualizați un MODEL de formular completat de AICI:
https://bit.ly/2Y9PGdi

 

II. Ca persoană juridică poți direcționa
până la 20% din impozitul pe venit al firmei.


Statul român oferă posibilitatea firmelor/companiilor să direcționeze către un ONG 20% din impozitul pe venit (care  oricum se vira statului).  În final, practic pe firmă nu o costă NIMIC.

Nu trebuie decât să-ți calculezi suma reprezentând 20% din impozitul pe venit și să închei un contract de sponsorizare cu ASOCIAȚIA PENTRU APĂRAREA FAMILIEI ȘI COPILULUI.

Toate detaliile le găsiți aici: https://bit.ly/3sY3Egr