ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu realizat de un doctor endocrinolog, Flávio A. Cadegiani, a demonstrat că utilizarea frecventă a ivermectinei a redus cu până la 92% riscul de a muri din cauza Covid-19, informează Blaze Media.

Studiul a fost publicat miercuri de revista medicală online Cureus. Studiul a fost efectuat pe o populație strict controlată de 88.012 persoane din orașul Itajaí din Brazilia.

 
Persoanele care au folosit ivermectina au înregistrat reduceri semnificative ale deceselor și ale spitalizărilor.

Reducerea impresionantă a mortalității în cazul pacienților care au luat ivermectină a fost evidentă în ciuda faptului că  prezentau un risc mai mare de deces din cauza COVID. Cei care s-au tratat cu ivermectină erau mai în vârstă și aveau și comorbidități, precum diabet de tip 2 și hipertensiune arterială.

Doza de ivermectină a fost stabilită în funcție de greutatea corporală, dar "majoritatea populației a folosit între două și trei comprimate pe zi, timp de două zile, la fiecare 15 zile".

"Neutilizarea ivermectinei a fost asociată cu o creștere de 12,5 ori a ratei mortalității și cu un risc de șapte ori mai mare de a muri din cauza COVID-19, în comparație cu utilizarea regulată a ivermectinei", se arată în studiu. "Această eficacitate doză-răspuns întărește efectele profilactice ale ivermectinei împotriva COVID-19."

Cadegiani consideră că studiul a arătat un "efect doză-răspuns" - ceea ce înseamnă că creșterea nivelului de ivermectină a scăzut riscul de spitalizare și de deces din cauza COVID-19.

„Datele sunt date, indiferent de convingerile dumneavoastră”, a concluzionat Cadegiani, pe Twitter.
 
 Citiți studiul integral AICI!