ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat astăzi că a luat o decizie în privința procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în baza controlului efectuat de Inspecția Judiciară și că urmează să formalizeze hotărârea în limitele competențelor sale legale.
 
”Este o decizie pe care am luat-o. Este o decizie pe care urmează să o formalizez în limitele competențelor mele legale”, a declarat Toader, la finalul ședinței CSM, întrebat cu privire la o posibilă revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

Toader a subliniat însă că nu ministrul Justiției face revocarea din funcție, scrie Agerpres.

”Nu ministrul Justiției revocă, el cel mult propune.  De revocat a fost președintele, întrebați-l pe dânsul”, a arătat Toader.

Întrebat dacă anul acesta va fi liniște în ceea ce privește justiția, el a răspuns: ”Liniștea ne-o facem noi. Viața are dinamica ei - și viața socială, și viața dumneavoastră, și a mea personală, și a fiecăruia dintre noi. Viața juridică are, la rândul ei, o altă dinamică, trebuie să credem cu toții, să sperăm că mergem pe calea cea bună”.

După controlul efectuat anul trecut de Inspecția Judiciară la DNA, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că el este cel care va formula concluzia raportului întocmit după verificări, adăugând că, în condițiile în care opiniile membrilor comisiei de control au fost împărțite, lui îi revine rolul de ”a înclina balanța” către o concluzie finală.

Tot la ieșirea de la ședința CSM, mninistrul Justiției, întrebat dacă îl evită pe președintele Klaus Iohannis, a răspuns: ”Să fugi e una, să eviți e alta”.

„Să ne respectăm atribuțiile legale și constituționale. Ministrul face o propunere, Guvernul, comisia specială, Parlamentul adoptă, președintele trimite la reexaminare, președintele poate să critice la CCR, după care este obligat să promulge, legea este în vigoare și se aplică așa cum este ea”, a mai spus Toader.