Premierul Viorica Dăncilă o amenință pe Ana Birchall, ministrul Justiției cu judecata PSD în scandalul care vizează o eventuală desființare a Secției Speciale de Investigare a Magistraților. Dăncilă susține că Birchall nu vorbește în numele PSD și că nu va accepta ca Ministerul Justiției să fie implicat într-un scandal.

„Această atitudine a Anei Birchall nu este poziția PSD. PSD nu va mai da nicio ordonanță pe Justiție, noi ne-am învățat lecția, nu vom mai interveni. Intervenția Anei Birchall nu e o intervenție personală. Dacă ne uităm este revocată. Eu nu accept să implice ministerul într-un scandal. „Vom vedea atitudinea dânsei în fața colegilor, pentru că această implicare în justiție nemulțumește colegii. Magistrații trebuie să ajungă la un consens. A fost deja o discuție legată de acest aspect, vom avea o nouă discuție în CEx”, a spus Dăncilă,  în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, de la Mediafax.

Birchall, front și cu șefa CSM

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a afirmat miercuri, în legătură cu demersul președintelui CSM, Lia Savonea, de a sesizat CCR cu privire la un conflict juridic, că nu a făcut altceva decât să respecte legea.

„Voi reacționa legal și constituțional. Vă garantez că în calitatea mea de ministru al Justiției nu am făcut altceva decât să respect legea, dar pentru că eu nu am primit această solicitare în scris, dați-mi voie să mă uit pe ea și o să formulez un punct de vedere", a declarat Birchall la Ministerul Justiției.