ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană dorește ca o parte din câmpurile folosite de fermierii polonezi să fie inundate ca parte a „restaurării naturii". Acest lucru înseamnă reducerea suprafeței destinate producției de alimente,potrivit dorzeczy.pl

După cum relatează și  „Nasz Dziennik", Comisia Europeană vrea ca Polonia să inunde aproape 400.000 de hectare utilizate în scopuri agricole. Demersul este promovat sub sloganul „refacerea naturii". Potrivit estimărilor preliminare, punerea în aplicare a planului UE ar implica inundarea unui teren egal cu suprafața a 35 de mii de ferme. În discuție se află proiectul de regulament al Parlamentului European și al Consiliului - Legea UE privind restaurarea - prezentat de Comisia Europeană la 22 iunie. Regulamentul face parte din punerea în aplicare a obiectivelor Strategiei pentru biodiversitate 2030.

„UE vrea să scufunde fermierii polonezi".

Portalul World of the Farmer scrie despre amenințarea pe care o reprezintă pentru producătorii agricoli polonezi aflați deja într-o situație dificilă.

„Unul dintre punctele foarte importante, din punctul de vedere al Poloniei, din proiectul prezentat este că statele membre trebuie să pună în aplicare măsuri de conservare a turbăriilor utilizate în scopuri agricole - până în 2030, acoperind cel puțin 30% din suprafața acestor turbării, din care ¼ să restabilească hidratarea corespunzătoare; până în 2040. - 50%, din care ½ cu refacerea hidratării; până în 2050. - 70%" - scrie organul de presă din domeniu.

„Măsurile în cauză înseamnă nici mai mult, nici mai puțin demararea procesului de reținere a apei pe turbăriile folosite până acum în scopuri agricole sau, mai la figurat, inundarea acestora. Da, UE vrea să-i inunde pe fermierii polonezi". - citim în continuare. Documentul Parlamentului și Consiliului UE are caracterul unui regulament al UE. Ce înseamnă acest lucru în practică? Ei bine, regulamentele pe care le stabilește, odată adoptate, intră automat în ordinea juridică a statelor membre - sunt automat obligatorii și trebuie să fie aplicate direct.

În plus, procedura de adoptare a acestui tip de regulament se bazează pe o majoritate în Parlamentul European și pe o majoritate calificată în Consiliu, ceea ce înseamnă că nu prevede un drept de veto pentru statele individuale.
 
 „Inițial, utilizarea acestor terenuri va fi limitată. În cele din urmă, ne temem că fermierii vor trebui pur și simplu să părăsească aceste terenuri. (...) Se pune întrebarea: ce ne încurajează cu adevărat Uniunea Europeană să facem în secolul XXI? Sunteți siguri că acest lucru consolidează Uniunea Europeană în ceea ce privește securitatea alimentară sau limitează producția?" a întrebat Monika Przeworska, director al Insitutului de Economie Agricolă.