ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul afectat de vaccinarea obligatorie este chiar sistemul de sănătate. Dar măsurile „anti-COVID” nu au legătură cu Sănătatea, ci cu Controlul populației.

Un spital din New York a anunțat vineri că va înceta să aducă pe lume copii din cauză că personalul medical de la maternitate își dă demisia din cauza obligativității vaccinării.

Pe 16 august, guvernatorul de atunci, Andrew Cuomo a anunțat că statul New York a implementat obligativitatea vaccinării pentru toți angajații din sistemul de sănătate. Decretul lui Cuomo impunea ca toți angajații din sistem să fie vaccinați anti-COVID până pe 27 septembrie.

Totuși, numeroși dintre aceștia refuză administrarea vaccinului, ceea ce provoacă o criză serioasă de personal în Sănătate.

La Lewis County General Hospital din Lowville, New York, aproape jumătate din personalul maternității a demisionat din cauza obligativității vaccinării sau a anunțat că nu intenționează să se vaccineze sub nici o condiție.

În cadrul unei conferințe de presă organizate vineri după-amiază, președintele director general al spitalului, Gerald Cayer, a declarat că, din 30 de angajați care au demisionat până acum, 21 sunt din zona clinică, potrivit postului local de televiziune WWNY-TV.

Cayer a afirmat că spitalul nu poate compensa lipsa de personal din maternitate, de aceea va fi nevoit să nu mai asiste nașteri începând cu 24 septembrie.

El a adăugat că speră ca închiderea să fie temporară și că va solicita asistență din partea Departamentului de Sănătate al statului New York. 

Cayer a precizat că 27% dintre angajații spitalului sunt nevaccinați. El a adăugat că susține obligativitatea vaccinării, afirmând că vaccinurile combinate cu măștile oferă „cel mai înalt nivel de protecție”.

În Detroit, aproximativ 50 de angajați din sistemul de sănătate au depus o acțiune în justiție împotriva obligativității vaccinării. Plângerea susține că această măsură încalcă Al 14-lea Amendament la Constituția SUA, privind protejarea „autonomiei personale și a integrității corporale”.

Obligativitatea vaccinării i-a determinat și pe mulți șoferi din transportul public din Chicago să își prezinte demisia. Până acum, circa 10% dintre ei și-au părăsit locurile de muncă înainte de începerea școlii.

Criza de personal rezultată a făcut ca transportul a peste 2.100 de elevi să nu poată fi asigurat.