ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În județul francez de peste mări Guadelupa, caraibienii au luat în serios declarația golănească a președintelui Emmanuel Macron care dorea „să le-o tragă” nevaccinaților și s-au apucat să-i arate că ei pot fi și mai golani, și mai buni la tras - inclusiv cu gloanțe în jandarmi - decât îi credea neomarxistul de la Renew Europe. Mai ales că arhipelagul dintre Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic chiar se află pe un alt continent decât cel european, unde lumea nu prea înghite corectitudinea politică sau comunitarismul vaccinist.
 
Mai ales impunerea certificatelor de vaccinare i-a scos din minți pe autohtoni, pe fondul sărăciei generale și a frustrării că lucrătorilor medicali și pompierilor le-au fost suspendate contractele de muncă așa cum au pățit-o toți cetățenii francezi nevaccinați. Doar că Guadelupa nu e Franța, iar cetățenii indignați au pus mâna pe pietre și ciomege și au început să devasteze magazine și să ridice baricade, luptându-se cu jandarmii inclusiv cu arme de foc. Prefectura regiunii Guadelupa a declarat stare de asediu începând de vineri de la ora 18 și până duminică, însă este clar că situația e scăpată de sub control, iar Macron se confruntă în Antile cu o revoltă care ar putea degenera în război de independență.

„Haos noaptea aceasta în Guadelupa. Mișcarea de grevă generală împotriva pașaportului sanitar, a suspendării asistentelor medicale/pompierilor nevaccinați și a condițiilor proaste de trai s-a transformat într-o revoltă, cu baricade și jafuri. Un jandarm a fost rănit cu un glonț adevărat în genunchi”, anunță Anonyme Citoyen pe Twitter. VIDEO:

Muniție reală trasă asupra jandarmilor în această seară în Guadelupa. Jandarmii sunt echipați cu arme de asalt (FAMAS), iar poliția specială RAID tocmai a sosit la fața locului. VIDEO:

Situație extrem de tensionată în această seară în Guadelupa. Au fost semnalate tiruri cu muniție reală asupra forțelor de ordine. VIDEO:
 
 
Redăm mai jos comunicatul Prefecturii regiunii prin care autoritățile franceze anunță instituirea stării de asediu pentru următoarele trei zile în Guadelupa:
 
 
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews