ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE. Doamna Mihaela Johnny, româncă din Canada, scriitoare și editor al unei reviste de poezie, ne-a transmis că Poliția a început să întreprindă acțiuni de forță. Începând de azi se interzice aducerea de combustibil pentru încălzirea camioanelor. Oricine o face va fi arestat. Iată relatarea dânsei și amenințarea publică a Poliției Ottawa (captură foto mai și video mai jos):
 
„Acum am ajuns acasa de la Ottawa dupa trei zile in care am fost alaturi de PATRIOTI sa aparam tara asta de nenorocitii care ne conduc. Asta seara politia a patruns in tabara de camioane parcate in margine de oras si a facut un raid care sa puna presiune si sa impresioneze. Au confiscat carburantul ce se afla in canistre si bidoane si au arestat doua persoane.
 
Acest lucru nu influenteaza cu nimic actiunea camionarilor caci erau pregatiti pentru asta.
 
Presiunea mare pe care o pune politia zi de zi nu face decat sa ne deschida ochii si mai mult.
 
Maine dimineata va fi o conferinta de presa a acestora.
 
Voi reveni cu noutatile!
 
Va rog sa donati pentru camionari in noul cont creat, sa fiti alaturi de ei in continuare pentru ca ei sunt adevaratii soldati care ne apara libertatea. Doamne ajuta!”
 
 
 
De asemenea, avocatul Convoiului Libertății, avertizează că are informații că se va trece la măsuri opresive. VIDEO:
 
Știrea inițială:
 
 
Primarul Jim Watson a declarat, duminică, stare de urgență pentru orașul Ottawa, după 10 zile de proteste împotriva vaccinării obligatorii, potrivit site-ului Canada.ca

Într-o declarație făcută duminică, primarul orașului Ottawa, Jim Watson, a declarat că orașul a "scăpat complet de sub control", manifestanții fiind mai numeroși decât poliția.

Camionagiii au paralizat efectiv centrul orașului Ottawa cu vehicule și corturi, blocând astfel drumurile, scrie BBC

"În mod clar, suntem depășiți numeric și pierdem această bătălie", a spus primarul.
 
Watson nu a oferit detalii specifice despre măsurile pe care le-ar putea impune, dar poliția a declarat duminică că va intensifica măsurile de aplicare a legii, inclusiv posibile arestări ale celor care caută să ajute protestatarii.
 
Șefa consilierilor municipali din Ottawa, Diane Deans, a turnat gaz peste foc, folosind termeni specifici RĂZBOIULUI:
 
„Ne aflăm în a șasea zi de ASEDIU. Orașul nostru se află sub OCUPAȚIE. Asistăm la ceva care depășește nivelul unei probleme a Municipalității Ottawa. Este o INSURECȚIE NAȚIONALĂ. Este o nebunie. Avem nevoie de un plan concret pentru a-i pune capăt”
 
Mai mult, Deans a vorbit despre TERORISM, ceea ce ar putea justifica intervenția Forțelor Speciale:
 
„Nu putem permite ca acest gen de terorism să continue în comunitatea noastră!”
 
Pe de altă parte, șeful poliției din Ottawa, Peter Sloy, a părut să pregătească terenul pentru o intervenție a armatei împotriva protestatarilor, afirmând neputința forțelor pe care le conduce și care „NU au fost create pentru un oraș sub asediu”
 
 
VIDEO: OTTAWA:  CONVOIUL LIBERTĂȚII - ZIUA 10 DE PROTEST