ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rezultatele Institutului Național de Medicină Legală (INML) după disecția făcută pe inima fotbalistului Patrick Ekeng arată că organul suferea de mai multe afecțiuni patologice, însă rezultatele toxicologie se vor afla abia peste două săptămâni, informează Mediafax.
 
Reprezentanții INML au făcut publice rezultatele disecției ce a fost efectuată, marți, pe inima lui Patrick Ekeng. Medicii legiști au constatat că fobalistul prezenta mai multe „aspecte patologice”, printre care cord mărit și multiple anomalii coronariene.

„Cardiomegalie (greutate cord - 570 de grame, dimensiuni: 14/11,5/7cm), determinată predominant de hipertrofia ventricului stâng și a septului interventricular (grosime maximă 2,4 cm)”, se arată într-un document semnat de medicii de la INML.

În document se arată că inima fotbalistului a prezentat și anomalii precum „bridge-ing întins la artera coronară stângă și la nivelul arterei coronarei drepte, dar și hipoplazia ramului circumflex al coroanei stângi”. Totodată, specialiștii au constat și sechele de „endocardită a valvei mitrale”.

Conform unor surse medicale, anomaliile desoperite la fotbalistul Patrik Ekeng sunt de origine genetică „predominante la sexul masculin și la rasa neagră”.

Potrivit sursei citate în 95 la sută dintre situații, aceste anomalii puteau fi depistate la un control mai amănunțit, dar există situații rare în care aceste afecțiuni să nu fie descoperite.
Potrivit unui chirurg cardiolog, rezultatele arată că inima era de dimensiuni mai mari, prin ingroșarea pereților ventriculari, ceea ce înseamnă un flux sanguin scăzut, mai puțin sânge către o masă musculară crescută.

„Asta poate să sugereze o boală genetică, care poate genera aritimii cardiace grave. Vasele care irigă mușchiul cardiac aveau niste probleme din naștere, o parte din fibrele musculare treceau peste aceste vase în loc să treacă pe sub ele. În timpul efortului pot duce la apariția unor accidente coronariene, să nu se mai irige o parte din mușchiul cardiac”, au declarat surse medicale.

Raportul cu rezultatele disecției au fost atașate la dosarul cu rezultatele inițiale ale autopsiei. Cei de la INML anunță că rezultatele la teste toxicologice vor fi gata în aproximativ două săptămâni și a celor imunohistologice în 30 de zile.