ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu recent, publicat într-o revistă de specialitate, Vaccine X, a evaluat încrederea pe care o au profesioniștii din domeniul sănătății în vaccinuri, potrivit știripesurse. 

Acesta a fost realizat sub forma unui chestionar structurat care a vizat 15 țări, printre care și România. Respondenții au fost cu precădere medici, asistente medicale și moașe, dintr-un total de 1504 de participanți și au evaluat încrederea lor în cazul vaccinului HPV, ROR și COVID-19.

Analiza  sondajului a identificat faptul că asistentele medicale/moașele și medicii din Ungaria, Italia, România și Elveția erau mai puțin încrezători în eficacitatea vaccinurilor, având dubii cu privire la utilitatea acestora. 

Pe de altă parte, Marocul (35%), Turcia (53%) și Grecia (69%) au raportat cea mai scăzută acoperire vaccinală împotriva gripei în rândul profesioniștilor medicali. 

Mai mult de o treime dintre respondenți au raportat lipsa încredereii în autoritățile de stat care furnizau informațiile privitoare la vaccinuri, și mulți dintre ei au considerat că efectele adverse neclare, pot fi ulterior mai periculoase decât boala în sine. 

Majoritatea au optat  pentru imunitatea naturală. Un alt lucru important a fost „pașaportul covid” care a crescut și mai mult scepticismul pentru vaccinarea în sine. 

Unul dintre respondenți a ridicat problema patologiei cronice. El a spus că atâta  vreme cât ea nu co-există alături de virusul covid, expunerea la acesta nu ar trebui să fie o problemă. 

"Nu sunt obez, nu sunt diabetic, nu am hipertensiune, sunt sănătos. Am înotat în COVID în ultimul an. Am îngrijit o mulțime de pacienți, am luat probe, nu am avut măști la început. Întotdeauna am avut serologie negativă. Corpul meu se apără singur. Așa că nu văd care ar fi beneficiul pentru mine să mă vaccinez. Balanța beneficiu/risc nu arată în direcția corectă" 

Concluzia studiului a fost abracadabrantă, în cele din urmă, afrimându-se că medicii ar trebui să fie instruiți să recomande aceste vaccinuri, pe când tocmai ei sunt cei care le refuză.