ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții Guvernului au amânat ridicarea restricțiilor pentru luna aprilie, justificând decizia prin numărul ridicat de pacienți de la ATI. În bătaie de joc, autoritățile au aruncat o firimitură populației, anunțând că este posibil să le dea voie vaccinaților să își petreacă timpul liber în restaurante și după ora 22.00. În rest, lockdown-ul nevaccinaților rămâne în vigoare, cu interdicția pentru aceștia de a intra în instituții publice și cam peste tot.
 
 Deși numărul de cazuri Covid este în continuă scădere, la fel și numărul internărilor în spitale, Guvernul este decis să nu anuleze restricțiile. Motivația ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, a fost aceea că ar fi încă un număr ridicat de pacienți la ATI, care însă nu se justifică raportat la numărul relativ mic de internări.

Potrivit medicilor din spitale, cei mai mulți dintre pacienții de la ATI suferă de alte boli care s-au agravat și doar tangențial au fost depistați pozitiv la Covid. Având în vedere că, potrivit autorităților, varianta Omicron acoperă cam 90% din cazuri, este clar că simptomele Covid ale celor din ATI sunt ușoare sau inexistente, astfel că nu are nicio logică să condiționeze ridicarea restricțiilor de numărul de bolnavi de pe secțiile de terapie intensivă.

„Cred că peste încă o săptămână o sa intrăm în faza de descreștere, va urma o săptămână de scădere constantă o săptămână și, cam la două săptămâni de la acest debut de scădere a cazurilor, va începe și scăderea cazurilor la ATI, cu precizarea că este posibilă o presiune mai mare pe spitale în orașele cu incidență mare. În concluzie, cam într-o lună vom intra și noi în scenariile pe care le vedem acum în alte țări”, a declarat Alexandru Rafila. Ceea ce înseamnă că o scădere a numărului de cazuri la ATI va apărea abia peste o lună, când, probabil, se va lua în discuție o viitoare ridicare a restricțiilor. În prezent, în România sunt înregistrați circa 224.000 infectați cu Covid, din care doar 10.000 sunt internați în spital. Dintre acești 10.000, 1.156 sunt în secțiile ATI.
 
Integral la ZIARUL NAȚIONAL