ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Școala Brâncovenească din Constanța prezintă conferința „Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”.

Evenimentul se desfășoară la Casa de Cultură Constanța și este susținut de biofizicianul Virgiliu Gheorghe, doctor în bioetică, vicepreședintele Institutului de Cercetări Psihosociale și Bioetică din București, cunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul educației, mass-media și eticii - VIDEO.

Virgiliu Gheorghe este autorul mai multor volume, precum „Efectele televiziunii asupra minții umane” și „Pornografia, maladia secolului XXI” sau „Televiziunea și mijloacele video-audio ca factori în formarea etosului omului contemporan”.

A susținut conferințe și dezbateri ce au avut ca teme familia, educația, sexualitatea și mass-media.

A abordat subiecte precum manipularea prin mesaje subliminale și publicitate.

A adus în discuție importanța educației atenției copiilor și impactul televiziunii asupra minții umane.

„Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanța uriașă dintre pretențiile sau drepturile pe care televiziunea l-a învățat să și le revendice și capacitățile mentale, disponibilitățile emoționale, afective și abilitățile practice pe care tot televiziunea i le-a modelat." - Virgiliu Gheorghe

Fiind foarte preocupat de studierea efectelor pe care presiunea tehnologiei și a media le exercită asupra omului contemporan, el face cunoscute riscurile pe care acestea le comportă pentru sănătatea mintală a oamenilor, pentru succesul școlar și profesional al tinerilor noii generații, pentru viața familiilor din societatea românească.

ActiveNews și Starea de Libertate sunt prezenți la eveniment. VIDEO mai sus și mai jos: