ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă verifică contractele lui Dan Barna, după investigația Rise Project, a anunțat, joi seara, site-ul de investigații pe Facebook. Dan Barna afirmă că orice verificare și re-verificare a afacerilor sale este binevenită.
 
„Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate acum la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă.

Două dintre ele („SES-am deschide-te” și „Biblioteca bunelor practici”) au intrat în cercetări preliminare după articolul nostru de marți.

Primul, implementat în tandem cu CJ Alba, a inclus croitoria condusă de sora lui Barna și o tipografie căpușată sistematic.

În al doilea, eșuat complet, compania lui Barna a fost beneficiar direct.

Al treilea, „Punți Comunitare”, se află deja sub investigația DLAF. Parteneri cu CJ Alba și aici, Barna și Jaliu au finanțat din banii contribuabilului european o casă de producție devalizată între timp și o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate”, se arată pe pagina de Facebook a Rise Project.

Liderul USR, Dan Barna, a cerut vineri ca DLAF să trimită cât mai repede documentele din ancheta care îl privește la DNA pentru a fi cercetat. Deși încurcă o anchetă administrativă cu una penală, care ar fi revenit în sarcina procurorilor DNA, Dan Barna consideră că ar fi mai corect să fie anchetat de către DNA pentru că DLAF-ul este în subordinea Vioricăi Dăncilă, adică contracandidatul său la prezidențiale. ”Văd de câteva zile multă emoție și multă isterie, multă frustrare și multă revoltă. O exacerbare de reacții și de limbaj din toate direcțiile. Evident că asta s-a dorit. Nu le încurajez pe niciuna și fac apel din nou la calm și rațiune.Lucrurile sunt mult mai simple decât se încearcă să fie prezentate”, spune liderul USR.

Barna spune că îi este clar ”că obiectivul campaniei pe care PSD o desfășoară împotriva mea este să mă înfățișeze ca pe un politician cu probleme cu legea asemeni lor. Au început cu contractele cu statul, apoi cu paginile fake pe Facebook, iar acum folosesc articolul Rise ca să implice DLAF - un organism aflat în coordonarea directă a contracandidatei mele, Viorica Dăncilă”.

Dan Barna susține că „următorul pas al campaniei lor este să mă ducă la DNA” si afirmă că el  are multă încredere în DNA, „o instituție care, fără a fi perfectă, și-a demonstrat de multe ori profesionalismul și independența”.
„De aceea solicit DLAF să trimită de urgență documentele la DNA pentru că știm că asta e comanda politică pe care au primit-o. Nu sunt nereguli în acele proiecte, am răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliștilor de la Rise, cât și colegilor mei din USR și tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect”, susține liderul USR.