ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rishi Sunak va fi numit noul prim-ministru al Marii Britanii, în urma unei curse accelerate pentru conducerea Partidului Conservator, inițiată pentru a umple golul lăsat de demisia lui Liz Truss, potrivit CNBC.

Sunak a câștigat rolul de lider al Partidului Conservator după ce singura sa concurentă, Penny Mordaunt, s-a retras din cursă cu câteva momente înainte ca voturile membrilor Parlamentului (MP) să fie anunțate luni după-amiază.

Această decizie vine după ce fostul premier Boris Johnson s-a retras duminică din cursa pentru conducerea partidului.

Sunak nu devine automat prim-ministru luni, deoarece ritualul dictează că premierul demisionar, în acest caz Liz Truss, trebuie mai întâi să își prezinte demisia regelui Carol. Regele îl va numi apoi pe Sunak în zilele următoare.

În vârstă de 42 de ani, acesta preia funcția la doar șapte săptămâni după ce s-a clasat pe locul al doilea în urma lui Truss, care a demisionat joi, punând astfel capăt rapid celor 44 de zile de mandat - cel mai scurt mandat al unui prim-ministru britanic.