ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul Rishi Sunak intenționează să ia măsuri drastice împotriva poliției „woke", determinând autoritățile să „lupte împotriva criminalității reale în cartierele oamenilor, și nu să se ocupe de glume proaste pe Twitter", potrivit FoxNews.

Guvernul lui Sunak speră să imite eforturile lui Stephen Watson, șeful poliției din Greater Manchester, care a reușit să reabiliteze cu succes două departamente de poliție în ultimii ani, potrivit The Telegraph. Watson ar fi implementat o politică prin care le cere ofițerilor să iasă mai des în patrulare și prin care cere ca fiecare pistă de infracțiune să fie investigată.

„Vrem ca ofițerii să meargă în prima linie și să facă ceea ce trebuie să facă, adică să prevină și să rezolve infracțiunile. Șeful poliției din Greater Manchester a făcut o treabă excelentă în acest sens. Vrem ca ceea ce a făcut Greater Manchester să fie replicat în alte forțe", a declarat pentru The Telegraph o sursă din cadrul guvernului lui Sunak.

În urma unor incidente recente, poliția britanică a arestat cetățenii pentru postări pe rețelele de socializare determinate, printre altele, să „provoace anxietate". Imagini șocante dezvăluite în luna august au arătat cum poliția din Hampshire ajunge la domiciliul unui veteran al armatei britanice pentru a-l aresta după ce bărbatul a distribuit pe rețelele de socializare o postare în care critica mișcarea LGBT Pride.
 
 FOTO:
 
 Hampshire police with Army veteran Darren Brady in handcuffs outside his home.


Postarea, împărtășită inițial de actorul britanic și liderul partidului britanic Reclaim, Laurence Fox, arăta un steag al Mândriei care se transforma într-o svastică. Fox a declarat că postarea era un comentariu despre natura autoritară a mișcării.

Veteranul, Darren Brady, a distribuit postarea, iar ofițerii au sosit în curând la domiciliul său, cerându-i să accepte să participe la un „curs educațional" sau să fie arestat. Brady a spus că se va mai gândi și apoi a sunat la Fox, care a sosit apoi pentru a filma incidentul.

„Nu înțeleg. Am postat ceva ce el a postat", a declarat Brady poliției. „Voi veniți să mă arestați. Nu-l arestați pe el. De ce s-a ajuns la asta? De ce sunt în cătușe pentru ceva ce el a împărtășit, apoi eu doar am distribuit mai departe?".

„Pentru că, în mod evident, cuiva i s-a indus o formă de anxietate pe baza postărilor tale pe rețelele de socializare", a răspuns ofițerul. „De aceea ai fost arestat". 

Comisarul poliției și criminalității din Hampshire, Donna Jones, a părut ulterior să condamne acțiunile ofițerilor săi într-o declarație pentru The Epoch times, după ce povestea a fost mediatizată.

„Atunci când incidentele de pe rețelele de socializare primesc nu una, ci două vizite din partea ofițerilor de poliție, dar tâlhăriile și spargerile non-domestice nu primesc întotdeauna un răspuns din partea poliției, ceva nu este în regulă", a declarat ea. „Acest incident a evidențiat o problemă cu adevărat actuală din care Hampshire Constabulary și alte forțe de poliție trebuie să învețe".