ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul britanic Rishi Sunak a recunoscut înfrângerea partidului său în alegerile parlamentare de joi. Într-un discurs ținut vineri, la Downing Street, el a anunțat că va demisiona din fruntea Partidului Conservator. De asemenea, tot vineri, Sunak va avea o întâlnire cu regele Charles pentru a-și prezenta demisia din funcția de premier, relatează Știripesurse.

Formațiunea pe care o conduce a fost învinsă categoric de Partidul Laburist.

În timpul discursului, Sunak le-a mulțumit familiei, colegilor, tuturor candidaților și militanților conservatori pentru eforturile lor, potrivit BBC.

„V-am auzit furia, dezamăgirea și îmi asum responsabilitatea pentru această pierdere”, a continuat Sunak.

El a confirmat că va demisiona din funcția de lider conservator, atunci când se va stabili un succesor. Vineri, el se întâlnește cu Regele pentru a demisiona oficial din funcția de prim-ministru.

Rishi Sunak a încheiat spunând că Marea Britanie este o țară remarcabilă deoarece el a devenit prim-ministru în două generații de la sosirea bunicilor săi în țară. Marea Britanie este cea mai bună țară din lume, a spus Sunak în timp ce se urca în mașina care l-a transportat de la Downing Street.

Partidul Laburist a câștigat alegerile parlamentare din Marea Britanie. Laburiștii au obținut peste 400 de poziții de parlamentar, provocând conservatorilor, aflați la guvernare de 14 ani, una dintre cele mai grele înfrângeri din istorie.