ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Robert F. Kennedy Jr. se gândește să candideze la președinție în 2024, anunță Fox NEWS.

"Mă gândesc la asta, da. Am trecut de cel mai mare obstacol, faptul că soția mea a aprobat acest lucru", a declarat Kennedy vineri în fața unei mulțimi din New Hampshire, potrivit unor rapoarte.

Kennedy, fiul regretatului senator Robert F. Kennedy și nepotul regretatului președinte John F. Kennedy, se descrie ca fiind un democrat de-o viață și s-a confruntat cu critici pentru activismul său împotriva vaccinului COVID-19.

În discursul său, el a calificat drept greșită decizia Comitetului Național Democrat (DNC) de a schimba calendarul nominalizărilor prezidențiale, deoarece mută alegerile primare din New Hampshire de pe primul loc pe al treilea.

New Hampshire, care se mândrește cu electoratul său bine informat și cu accentul pus pe politica de retail la scară mică și la nivel de bază, organizează de un secol primele primare în cursa pentru Casa Albă. În timp ce republicanii nu fac nicio schimbare în calendarul lor de nominalizare prezidențială în ciclul electoral din 2024, DNC a votat luna trecută cu o majoritate covârșitoare pentru a aproba un nou top al calendarului, promovat de Biden, care răstoarnă programul tradițional.

New Hampshire va vota acum al doilea în calendarul DNC, alături de Nevada, la trei zile după Carolina de Sud, conform noului calendar.

Înaintea aprobării finale a calendarului de către DNC, Kennedy a scris o scrisoare deschisă către comitet, îndemnându-i pe membri să mențină New Hampshire pe primul loc, datorită istoriei îndelungate a statului care militează pentru drepturile civile și transparența alegerilor. 

DNC a schimbat calendarul de nominalizare într-un efort de a reflecta mai multă diversitate în Partidul Democrat, dar Kennedy a spus că New Hampshire prezintă deja diversitatea din America. Fiind un stat oscilant, a spus Kennedy, "cele patru voturi electorale din New Hampshire ar putea decide alegerile din 2024".

"Cel mai important, New Hampshire organizează cele mai sigure și transparente alegeri din America. Ar trebui să fie un model pentru țara noastră într-un moment în care avem cea mai mare nevoie de el", a scris Kennedy.