ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Robert F. Kennedy Jr., fondatorul Children's Health Defense (CHD), a făcut miercuri un pas înainte în cursa pentru președinția SUA, depunând actele necesare la Comisia Electorală Federală, informează The Defender.

Până la ora transmiterii acestei știri, Kennedy nu a făcut un anunț oficial.

Într-un e-mail trimis mai devreme astăzi de către președintele interimar al CHD, Laura Bono, membrilor CHD, Kennedy a declarat:

"Prioritatea mea principală este de a pune capăt fuziunii corupte dintre puterea de stat și cea corporatistă, care ne-a ruinat economia, a distrus clasa de mijloc, ne-a poluat peisajele și apele, ne-a otrăvit copiii și ne-a jefuit de valorile și libertatea noastră".

Afirmând că aceste obiective au fost întotdeauna "în centrul misiunii CHD", Kennedy a explicat că a fondat CHD "după ce părinții îngrijorați de creșterea fulminantă a bolilor cronice din copilărie m-au abordat de nenumărate ori, îndemnându-mă să privesc dincolo de ceea ce mass-media mainstream și agențiile guvernamentale de sănătate spuneau publicului cu privire la cauzele acestor creșteri."

El a spus:

"După ce am analizat cu atenție știința, mi-a fost clar că vaccinurile și alte expuneri toxice din mediul înconjurător erau legate în mod inextricabil de creșterea ratelor de autism, alergii, tulburări autoimune și o mulțime de alte afecțiuni.

"Am știut că nu aș putea niciodată să le întorc spatele copiilor și familiilor atât de profund afectate de aceste expuneri. Angajamentul meu față de libertatea sănătății, prevenirea unor viitoare leziuni, demascarea celor responsabili și tragerea lor la răspundere nu se va diminua niciodată."

Kennedy este și activist de mediu și avocat și fondator al Waterkeeper Alliance, cel mai mare grup de apărare a apei curate din lume, cu peste 300 de grupuri locale Waterkeeper, care protejează apa pe șase continente.

Revista Time l-a numit pe Kennedy "Erou pentru planetă" pentru succesul său în a ajuta grupul Riverkeeper din New York să conducă lupta pentru refacerea râului Hudson. Acordul privind bazinul hidrografic al orașului New York, pe care Kennedy l-a negociat în numele ecologiștilor și al consumatorilor din bazinul hidrografic al orașului New York, este considerat un model internațional în ceea ce privește negocierile de consens între părțile interesate și dezvoltarea durabilă.

Kennedy a susținut cu succes numeroase procese împotriva corporațiilor poluatoare, inclusiv victoriile de referință împotriva Monsanto în 2018 și DuPont în 2019, în cazul de contaminare care a inspirat filmul "Dark Waters" (2019).

Este autorul a peste 10 cărți, printre care "American Values: Lecții pe care le-am învățat de la familia mea" și "The Real Anthony Fauci: Bill Gates, Big Pharma și războiul global împotriva democrației și a sănătății publice".