ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Robert F. Kennedy Jr. și Children's Health Defense (CHD) au intentat vineri un proces colectiv împotriva președintelui Biden, a doctorului Anthony Fauci și a altor înalți oficiali ai administrației și a agențiilor federale, susținând că aceștia "au desfășurat o campanie sistematică și concertată" pentru a constrânge cele mai mari trei companii de socializare din țară să cenzureze discursuri protejate de Constituție. scrie The Defender.

Kennedy, Children's Health Defense și  Connie Sampognaro au depus plângerea la Curtea Districtuală a Statelor Unite pentru Districtul de Vest din Louisiana, Divizia Monroe, în numele a peste 80% dintre americanii care accesează știri de la companiile de social media, în principal Facebook, YouTube și Twitter.

Reclamanții acuză oficiali guvernamentali de rang înalt, împreună cu o "armată din ce în ce mai numeroasă de funcționari federali, la toate nivelurile guvernului", de la Casa Albă la FBI, CIA și Departamentul de Securitate Internă al SUA (DHS) și până la agenții federale mai puțin cunoscute, de inducerea acestor companii:

"pentru a înăbuși punctele de vedere pe care guvernul le defavorizează, pentru a suprima faptele pe care guvernul nu dorește ca publicul să le audă și pentru a reduce la tăcere anumiți vorbitori - în fiecare caz critici ai politicii federale - pe care guvernul i-a vizat pe nume".

Kennedy, președinte și consilier juridic principal al CHD, a declarat că însăși democrația americană este în joc în acest caz:

"Judecătorul Potter Stewart de la Curtea Supremă a Statelor Unite a spus: "Cenzura reflectă lipsa de încredere a unei societăți în ea însăși. Este un semn distinctiv al unui regim autoritar". De asemenea, încalcă Constituția.

"Colaborarea dintre Casa Albă și birocrații agențiilor de sănătate și de informații pentru a reduce la tăcere criticile la adresa politicilor prezidențiale reprezintă un atac la cea mai fundamentală piatră de temelie a democrației americane."

Argumentul procesului se bazează pe Principiul Norwood, un principiu "axiomatic" sau evident de la sine al dreptului constituțional, care spune că guvernul "nu poate să inducă, să încurajeze sau să promoveze persoane private să realizeze ceea ce îi este interzis prin Constituție să realizeze".

Potrivit reclamanților, guvernul SUA a folosit companiile de socializare ca un mijloc pentru a cenzura în mod ilegal libertatea de exprimare.

Plângerea citează dezvăluirile continue, acum săptămânale, ale comunicărilor secrete dintre companiile de social media și oficialii federali - în "dosarele Twitter", alte procese și știri - care au dezvăluit amenințări din partea lui Biden și a altor oficiali de rang înalt împotriva companiilor de social media dacă nu reușeau să cenzureze agresiv.

Acțiunea indică exemple în care campania de cenzură ar fi călcat în picioare libertățile din Primul Amendament, cum ar fi povestea laptopului lui Hunter Biden, teoria scurgerii din laborator a virusului COVID-19 din Wuhan și suprimarea faptelor și opiniilor despre vaccinurile COVID-19.

Reclamanții nu solicită despăgubiri financiare. În schimb, aceștia solicită o declarație că aceste practici ale agenților federali încalcă Primul Amendament și un ordin judecătoresc la nivel național împotriva efortului guvernului federal de a cenzura exprimarea online protejată de Constituție.