ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezvoltarea tehnologiei ARNm a câștigat premiul suprem în medicină, Premiul Nobel - dar cineva lipsește de la ceremonia de premiere, observă Vigilant News.

Katalin Karikó și Dr. Drew Weissman au primit Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină pentru activitatea lor în domeniul ARN mesager (ARNm). Colaborarea lor nu numai că a transformat dezvoltarea de vaccinuri, dar a deschis și posibilități pentru alte tratamente noi pentru diverse boli.

Karikó, o biochimistă de origine maghiară, și-a petrecut o mare parte din cariera ei la BioNTech.

Pe de altă parte, Weissman, un medic-cercetător, deține o poziție prestigioasă ca profesor de cercetare în domeniul vaccinurilor la Școala de Medicină Perelman a Universității din Pennsylvania.

În curând, tehnologia ARNm va ajunge în vaccinurile antigripale. Susținătorii susțin că adaptabilitatea tehnologiei ARNm permite un timp de răspuns mai rapid în dezvoltarea de vaccinuri care pot viza cu mai multă precizie tulpinile de gripă aflate în circulație, ceea ce ar putea face ca vaccinurile antigripale anuale să fie mai eficiente.

În plus, se lucrează la aplicarea tehnologiei ARNm pentru a "trata" diverse alte boli. Aceasta este explorată ca un potențial tratament pentru boala celulelor secerătoare și pentru scleroza multiplă, o tulburare autoimună. În plus, se investighează aplicarea sa în tratamentul cancerului, cu scopul de a exploata sistemul imunitar pentru a combate tumorile maligne.

Lupta împotriva HIV, o provocare de lungă durată pentru sănătatea mondială, este, de asemenea, în atenția ARNm. În prezent, trei vaccinuri experimentale împotriva HIV, construite pe baza unui model de ARNm asemănător vaccinurilor COVID-19, se află în primele etape ale studiilor clinice pe oameni.

Premiul acordat lui Karikó și Weissman nu este lipsit de controverse

Dr. Robert Malone, un renumit om de știință, doctor în medicină și pionier în tehnologia vaccinurilor cu ARNm, a făcut câteva comentarii înflăcărate pe X, fostul Twitter.

El a declarat: "Karikó și Weissman primesc Nobelul nu pentru că au inventat vaccinurile cu ARNm (pentru că eu am făcut acest lucru), ci pentru că au adăugat pseudouridina care a permis fabricarea unor toxine cu vârf nelimitat în ceea ce ar fi putut fi o platformă de vaccinare sigură și eficientă, dacă ar fi fost dezvoltată în condiții de siguranță".
 


Malone a mai criticat integritatea procesului de acordare a premiului, sugerând o influență nejustificată din partea giganților farmaceutici. "Pfizer a făcut campanie pentru acest lucru încă din 2020 - la început, au susținut chiar (ca și Kariko) că a inventat tehnologia platformei de vaccinare cu ARNm. Pfizer face donații importante către Institutul Karolinska, care acordă Nobelul. Știința a fost deturnată din nou de marile companii farmaceutice.", a scris Malone pe Twitter.