ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorii din Hong Kong creează un „robot moale” realizat dintr-un tip de plastilină gelatinoasă (slime) magnetizată. Utilitatea acestuia e de a pătrunde în corp și a colecta obiectele înghițite din greșeală, potrivit BBCPuteți citi aici mai multe despre munca echipei de cercetători chinezi.

Cercetătorii de la Universitatea Chineză din Hong Kong au creat un „robot moale” realizat din slime care conține particule magnetice, putând fi manevrat cu ajutorul unor magneți externi.

Deși particulele magnetice sunt toxice, ele au fost făcute să intre - teoretic - în siguranță în corpul uman după ce au fost acoperite cu un strat de compus siliconic, însă vor fi necesare mai multe teste de siguranță în viitor.

Echipa științifică din Hong Kong speră ca, într-o bună zi, robotul gelatinos să fie folosit pentru a colecta din corpul omenesc obiecte care au fost înghițite din greșeală. Acesta este doar scopul oficial declarat, dar ne putem gândi și la utilizări neortodoxe pentru un robot capabil de performanțe precum cele din filmarea de mai jos. VIDEO: