ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Roger Waters de la Pink Floyd a fost acuzat de antisemitism, după ce a făcut remarci precum "kike murdar" și "mâncare de evrei", informează Daily Mail.

De asemenea, el ar fi ironizat bunica unui muzician evreu care a murit în Holocaust.

Legendarul chitarist este acuzat că ar fi făcut o "imitație de prost gust" a unei "țărance poloneze" și că i-ar fi spus în glumă saxofonistului său: "Am cunoscut-o pe bunica ta!".
 
Totul s-a întâmplat în timp ce cântărețul și basistul în vârstă de 80 de ani se afla într-un turneu mondial - după ce s-a îmbrăcat într-o uniformă în stil nazist în timpul unui concert la Berlin la începutul acestui an.

Waters se confruntă cu acuzații că a vrut ca la concertele sale să fie amplasat un porc gonflabil gigantic cu steaua lui David și sloganuri ofensatoare.

Într-un e-mail, care ar fi fost trimis de Waters în 2010, acesta pare să sugereze echipei sale din culise că porcul ar trebui să fie îmsenat cu "dirty kike", "follow the money" și "scum" scrise pe părțile laterale.

Cuvântul "kike" este un cuvânt notoriu și ofensator folosit pentru a-i denigra pe evrei.

Porcul a fost realizat în cele din urmă fără acești termeni, dar cu Steaua lui David și semnele dolarului, și a fost o caracteristică a concertelor lui Waters.