ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a continuat atacurile la adresa României și Republicii Moldova, după ce nu a reușit să ajungă la manifestațiile de la Tiraspol, în urma refuzului autorităților  de la București de a -i permite intrarea în spațiul aerian al țării noastre. De această dată, Rogozin susține că poporul român este ”laș”, iar guvernul de la Chișinău e o ”forță profascistă”.

„Desigur că noi vom riposta, însă pentru noi este important să înțelegem cum să o facem corect și să înțelegem în general ce se întâmplă acolo. Analiza mea spune că România și forțele sale proromâne moldovenești (face referire la guvernarea de la Chișinău), aș spune chiar profasciste au îndrăznit pentru că au văzut acest „trend”, rusofobie, sancțiuni antiruse, acest idiotism care se întâmplă în viață politică americană, fapt ce nu s-a întâmplat anterior, fiindcă sunt un popor destul de laș", a declarat Dmitri Rogozin duminică pentru Rossia24.

Vicepremierul Federației Ruse a mai spus că această situație formată trebuie privită ca un tot întreg.

„Mai ales că ei au acum pe teritoriul lor scutul antirachetă american, membrii Curții Constituționale a Republicii Moldova au cetățenie română, iar majoritatea deputaților moldoveni au pașaport românesc. Trebuie să privim asta ca pe o singură situație", a susținut Rogozin.

Vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, a fost declarat miercuri, 2 august, persona non grata în Republica Moldova, după ce ministrul de Externe de la Chișinău, Andrei Galbur, a făcut o solicitare în acest sens către Guvern. Galbur și-a motivat decizia prin faptul că Rogozin ar fi făcut mai multe declarații neprietenești la adresa Republicii Moldova și cetățenilor săi.