ACTUALIZARE 14:20 Mihaela Buzănescu a fost învinsă de americanca Madison Keys, a 13-a favorită, cu 6-1, 6-4, duminică, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului.

Buzărnescu (30 ani, 33 WTA), cap de serie numărul 31, aflată pentru prima oară pe tabloul principal la Roland Garros, s-a înclinat după doar 65 de minute.

La simplu, România rămâne doar cu Simona Halep, principala favorită, care va juca luni în optimi contra belgiencei Elise Mertens.

ACTUALIZARE 03/06, 12:30 După performanța reușită la simplu, Mihaela Buzărnescu merge bine și la dublu. În pereche cu Irina Maria Bara, Buzărnescu s-a calificat, sâmbătă, în optimile probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, după 2-6, 6-3, 6-3 cu favoritele numărul patru, Latisha Chan (Taiwan) și Bethanie Mattek-Sands (SUA).

Bara și Buzărnescu au obținut victoria după exact două ore de joc. Cele două perechi și-au împărțit perioadele de dominare, Chan și Mattek-Sands controlând primul set, după care româncele s-au impus clar în următoarele două acte, obținând o victorie nescontată.

Știrea inițială

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat în premieră în optimile turneului de la Roland Garros, după ce a obținut, vineri, cea mai mare victorie a carierei, 6-3, 7-5 cu ucraineanca Elina Svitolina, a patra favorită, transmite antena3.ro


În optimi, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe Madison Keys, cap de serie nr.13, care a trecut de Naomi Osaka cu 6-1, 7-6 (9-7).

Buzărnescu se află la debutul ei pe tabloul principal de la Roland Garros și continuă parcursul excelent din ultimele 12 luni, în care a făcut un salt uriaș în clasamentul WTA, de pe locul 377 pe locul 33.

Buzărnescu și-a asigurat în urma calificării 240 de puncte WTA.

Svitolina, campioană anul acesta la Brisbane, Dubai și Roma (după o victorie în finala cu Simona Halep), fusese învinsă anul trecut în sferturi la Paris de Halep. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews