ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O româncă de religie catolică din Italia a câștigat în urmă cu un an procesul prin care a reușit condamnarea soțului ei musulman, pentru relele tratamente pe care i le-a aplicat, la un an și opt luni de închisoare fără posibilitatea de eliberare condiționată, scrie stiripentruviata.ro.

Gazeta românească informează că cei doi s-au căsătorit în 2007 la Tortona, fiind unul dintre multele cupluri mixte din regiunea italiană Piemonte. Un cuplu îndrăgostit și fericit, la început: fiecare era liber să-și practice propria religie.

Însă la un moment dat, potrivit reconstituirii prezentată la tribunal, el a început să pretindă ca soția să iasă numai cu capul acoperit. Când femeia uita sau, mai rău, încerca să refuze, era bătută. S-a văzut astfel obligată ani de zile să poarte hijab, vălul pe care femeile islamice îl folosesc pentru a-și acoperi capul.

În cele din urmă, femeia s-a adresat poliției. Agenților le-a povestit despre agresiunile, insultele și amenințările din partea soțului, dar și despre slaba participare a acestuia, șomer de mai mult timp, la întreținerea familiei.

Procurorul ceruse trei ani și jumătate de închisoare pentru soț, în timp ce avocatul bărbatului a solicitat achitarea și a anunțat că va face recurs, deoarece nu ar fi existat probe certe privind relele tratamente povestite de româncă. Însă judecătorul i-a dat dreptate femeii, chiar dacă a dat condamnarea pentru o perioadă mai scurtă de închisoare, de numai un an și opt luni.