ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O româncă stabilită în Statele Unite ale Americii, unde predă statistică și matematică în business la Universitatea din Virginia, a vorbit, miercuri, la Antena3,  despre modul în care se raportează americanii la religie în pandemie, față de europeni și români. Nicoleta a explicat și că în SUA toate bisericile sunt deschise.

"Aici bisericile sunt deschise, indiferent de religie, au fost trecute de președintele Trump în 'esential workers' așa că sunt deschise. La noi este o biserică românească ortodoxă pe care absolut toată comunitatea a muncit ani de zile să o pună pe picioare și funcționează, mulțumim lui Dumnezeu. Funcționează și biserica greacă ortodoxă, sigur, cu măsuri de igienă sanitară, cu mască, cu tot ce se poate", a spus Nicoleta.
 
Întrebată cum vede recomandarea UE ca oamenii să petreacă Crăciunul online, Nicoleta a răspuns:

"România este în comunitatea europeană, dar e o diferență. Dacă ați vrut două viteze, păi lăsați-ne atunci cu religia din partea estică a Europei, pentru că pentru noi traversarea comunismului a însemnat și religie. Ea ne-a ajutat foarte mult. Lăsați-ne și cu religia. Să fim tot cu două viteze, dar mai mult cu religia".
 
 
Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu „inițiative online sau televizate”. Recomandările fac parte dintr-un proiect al Bruxelles-ului anunțat miercuri.

„Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun" - este invitația cuprinsă în proiectul Comisiei Europene legat de măsurile anti-Covid pentru sărbători, scrie Corriere della Sera. Comisia Europeană cere "luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari și înlocuirea acestora cu inițiative online, la televizor sau la radio", potrivit unor surse din Bruxelles citate de cotidianul italian.