ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O româncă sechestrată în Spania a fost salvată la 8 ore de la apelul care semnala că este ținută cu forța într-un apartament din localitatea Mozon, provincia Huelva, și este supusă abuzurilor sexuale.
 
 
Tânăra în vârstă de 24 de ani, din Buzău, care era sechestrată într-un apartament din localitatea spaniolă Mozon, a fost eliberată în condiții de siguranță în urma cererii de asistență urgente a Inspectoratului de Poliție Județean și a cooperării cu autoritățile spaniole, au informat, miercuri, reprezentanții instituției, potrivit Agerpres.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Buzău, în data de 16 august, în jurul orei 5,00, polițiștii au fost sesizați de către un cetățean român, stabilit în Germania, cu privire la faptul că o tânără este ținută cu forța într-un apartament din localitatea Mozon, provincia Huelva, de către un marocan, existând date că este abuzată fizic și sexual.

„Imediat după primirea sesizării, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Buzău au informat Centrul de Cooperare Polițienească Internațională și au realizat schimbul de date și informații necesar salvării persoanei în cauză. În baza datelor furnizate din România, autoritățile spaniole au efectuat o percheziție într-un imobil, unde a fost identificată victima, o tânără de 24 de ani, și mai mulți cetățeni marocani”, au declarat reprezentanții IPJ Buzău.

IPJ Buzău a anunțat că victima a declarat că nu se află într-o stare de pericol, însă autoritățile judiciare spaniole au stabilit că aceasta prezintă pe corp răni mai vechi. A fost transportată la spitalul din localitate pentru asistență medicală, fiind cazată ulterior într-un Centru de Protecție Împotriva Violenței.

Cu ocazia percheziției, în locație au fost găsite și substanțe cu efect psihoactiv și droguri din categoria celor de risc, mai multe sume de bani și accesorii folosite în activitatea infracțională.