O româncă sechestrată în Spania a fost salvată la 8 ore de la apelul care semnala că este ținută cu forța într-un apartament din localitatea Mozon, provincia Huelva, și este supusă abuzurilor sexuale.
 
 
Tânăra în vârstă de 24 de ani, din Buzău, care era sechestrată într-un apartament din localitatea spaniolă Mozon, a fost eliberată în condiții de siguranță în urma cererii de asistență urgente a Inspectoratului de Poliție Județean și a cooperării cu autoritățile spaniole, au informat, miercuri, reprezentanții instituției, potrivit Agerpres.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Buzău, în data de 16 august, în jurul orei 5,00, polițiștii au fost sesizați de către un cetățean român, stabilit în Germania, cu privire la faptul că o tânără este ținută cu forța într-un apartament din localitatea Mozon, provincia Huelva, de către un marocan, existând date că este abuzată fizic și sexual.

„Imediat după primirea sesizării, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Buzău au informat Centrul de Cooperare Polițienească Internațională și au realizat schimbul de date și informații necesar salvării persoanei în cauză. În baza datelor furnizate din România, autoritățile spaniole au efectuat o percheziție într-un imobil, unde a fost identificată victima, o tânără de 24 de ani, și mai mulți cetățeni marocani”, au declarat reprezentanții IPJ Buzău.

IPJ Buzău a anunțat că victima a declarat că nu se află într-o stare de pericol, însă autoritățile judiciare spaniole au stabilit că aceasta prezintă pe corp răni mai vechi. A fost transportată la spitalul din localitate pentru asistență medicală, fiind cazată ulterior într-un Centru de Protecție Împotriva Violenței.

Cu ocazia percheziției, în locație au fost găsite și substanțe cu efect psihoactiv și droguri din categoria celor de risc, mai multe sume de bani și accesorii folosite în activitatea infracțională.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews