ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul comunei Concești din județul Botoșani anunța la începutul anului că oferă case gratuit și un loc de muncă pentru cei care vor să se mute în zona. Iar mesajul său s-a făcut auzit.

Edilul din Concești s-a gândit la această soluție salvatoare întrucât populația din localitate este îmbătrânită și își dorește să o întinerească.

În luna ianuarie au fost făcute 40 de cereri de la persoane din toată țara și deja opt familii s-au mutat la Concești, scrie Adevarul.
 
În comuna Concești au ajuns oameni din Hunedoara, Iași, Botoșani, Alba Iulia și Constanta și urmează să mai vină din Buzău, Argeș și alte zone din Transilvania.
 
”Casele au fost reparate pentru a putea fi locuite, au utilități, tot ce le trebuie. Inclusiv noi, la Primărie, lucrăm pentru a le face actele pentru ajutoarele sociale sau pentru înscrierea copiilor la școală. Sunt mulți interesați să vină aici in comuna", a spus secretarul comunei Concești.