ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ultima factură la energie electrică la Institutul Regional de Oncologie din Iași a fost de 800.000 de lei. Managerul unității a afirmat că factura s-a dublat pur și simplu și că încearcă să facă economii pentru a se putea descurca cu cheltuielile, transmite RomâniaTV.

„S-a dublat efectiv valoarea facturii, este foarte mult, aproape 10% din bugetul pentru cheltuielile pe o lună ale spitalului, în afară de medicamente.
 
Ne descurcăm destul de greu, începem să facem și noi economii ca toate unitățile, pentru că este evident că prețurile au crescut.

Chiar dacă are deja 10 ani, spitalul este foarte bine izolat, nu avem pierderi de căldură sau pierderi de apă, toate corpurile de iluminat sunt LED, astfel că nu prea mai avem ce să schimbăm. Singura soluție ar fi să punem niște temporizatoare la calculatoare pentru că dacă uităm să le închidem nu înseamnă doar un consum de energie, ci și o uzură a echipamentelor”, a declarat  Mirela Grosu, managerul spitalului.