ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit centralizării rezultatelor bazate pe estimări din Austria, Germania, Cipru, Grecia și Olanda, grupul PPE, al popularilor care susțin că sunt de dreapta, a obținut în total 51 de locuri, urcând în topul europarlamentarilor. Și dreapta clasică este în creștere în Europa:

La alegerile europarlamentare din Germania se prefigurează „o surpriză uriașă”, scriu agențiile globaliste. Socialiștii (SPD) cancelarului Olaf Scholz au fost depășit de către partidul de dreapta AfD.

Sondajele la ieșirea de la urne din Germania, unde urnele s-au închis la ora locală 18.00 (19.00, ora României), arată că alianța conservatoare CDU/CSU, reprezentată cândva de fostul cancelar Angela Merkel, a ieșit clar învingătoare, cu 29,5-30% din voturi, ceea ce îi conferă un avans decisiv în fața celorlalte partide, relatează The Guardian, citat de SpS

În ceea ce privește formațiunea de dreapta Alternative für Deutschland (AfD), ea a înregistrat câștiguri foarte clare, rezultatele inițiale ale sondajelor arătând că sunt pe cale să obțină 16-16,5% din voturi față de 11% în urmă cu cinci ani. Acest lucru i-ar plasa în fața social-democraților (SPD) cancelarului Olaf Scholz, care în prezent se estimează că au obținut doar 14%, chiar mai rău decât rezultatul lor istoric slab din 2019.

Partidul Libertății (FPO), de dreapta clasică, este cel mai probabil câștigătorul alegerilor europene de duminică din Austria, potrivit unor sondaje publicate de principalele mass-media, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres.


FPO este creditat cu 27% din voturi, devenind pentru prima dată cea mai importantă forță politică din țara alpină.

OVP, partidul cancelarului Karl Nehammer, a ieșit abia pe locul secund cu 23,5%, în timp ce SPO (social-democrații) au 23%.

În România se preved de asemenea rezultate spectaculoase: George Simion anticipează un scor istoric pentru Alianța AUR. Liderul politic a profitat de ocazie duminică seara pentru a îndemna votanții să-și exprime dreptul constituțional, transmite SpS.

„Suntem aproape de un rezultat istoric, un rezultat care nu va mai permite comasaților să guverneze împreună. Mai sunt trei ore de vot, vă rog mergeți să votați, pentru că ei fac ceea ce au făcut întotdeauna. Au spus că asta e voința poporului, dar de fapt au furat voturi - au cumpărat voturi, au făcut vize de reședință, au făcut buletine de vot de dinainte ștampilate și au încercat să le introducă în urne. Pe unii i-am prins, pe alții nu i-am prins și vor fura la numărătoare.

De asta, apelul meu la oamenii din secții este 'rămâneți, luați-vă cafele, energizante și rămâneți până la ultimul buletin de vot, nu le semnați procesele verbale. Pentru toți cei care vreți să le dați o palmă comasaților și vreți să contribuiți la această victorie istorică, mergeți la vot! Este cel mai mare scor pe care l-a luat o formațiune patriotică anti-sistem, până acum.

Haideți să-i trimitem acasă pe acești corupți care și-au bătut joc de noi! În numele eroilor noștri care au luptat să avem o țară, vă rog mergeți la vot! Și dup-aia, șampania o dau eu! Dar până la 1 noaptea fiți pe fază! Și până la 10 seara, mergeți și votați!", a declarat George Simion, potrivit sursei citate.

„Votul tău de data asta chiar contează! Să nu credeți exitpollurile, suntem foarte aproape de un rezultat ISTORIC. Mergeți la vot!”, a mai spus liderul AUR.

VIDEO mai sus