ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea a anunțat, joi, lansarea platformei civice România Nesupusă până pe 20 septembrie și a detaliat principalele direcții de acțiune ale acesteia: 

„Unul dintre proiectele prioritare ale platformei civice România Nesupusă va fi o inițiativă legislativă cetățenească prin care să se reglementeze: 
  • prezumția de sănătate a omului normal 
  • dreptul cetățeanului la asistență sanitară, tratament și medicație 
  • interdicția procedurilor medicale invazive și a testelor clinice cu care pacientul nu este expres de acord
  • interdicția pașaportului sanitar și a oricărei forme de discriminare pe criterii sanitare sau de suspiciune de boală
  • dreptul plătitorului de contribuție de asigurare de sănătate de a suspenda plata contribuției pe perioada în care autoritățile instituie stare de urgență sau de alertă ori carantină, care împiedică funcționarea normală a sistemului sanitar și accesul tuturor la îngrijire și tratament 
  • interdicția propagandei medicale și a reclamei comerciale la produsele medicale
  • interdicția sponsorizărilor, a donațiilor și a rotației cadrelor medicale ori a birocraților sanitari cu producătorii și distribuitorii de produse medicale. 
Inițiativa, la nivel național, are nevoie de 100 de mii de semnături. La nivel UE, are nevoie de 2 milioane de semnături. 

Un al doilea proiect va fi strângerea de semnături pentru retragerea mandatelor sau demisia de onoare a tuturor euro-deputaților care au votat pentru pașaportul sanitar european, un instrument al segregării sociale pe criterii de suspiciune de boală. 

Platforma va fi operațională în jurul datei de 20 septembrie. Vă voi da pe parcurs detaliile necesare”, a scris av. Gheorghe Piperea, joi, pe Facebook.
 
Acesta este modul prin care un avocat de succes, implicat și civic, înțelege să arate că nu îl preocupă doar demersurile juridice, ci și schimbarea în bine a societății românești. Un răspuns angajant la comentariile răutăcioase, apărute și la noi pe site, ale unor comentatori care îi acuzau pe marii avocați ai națiunii că vorbesc, fac demersuri, dar nu se implică social. Ei bine, iată că se implică și în acest mod!