ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Peste 1.000 de militari din 25 de ţări membre ale NATO încep astăzi în Poligonul Cincu un exercitiu de apărare colectivă.  Este o aplicaţie la care, pentru prima dată în istoria Alianţei, un comandament militar NATO este mutat temporar în România. 

Exerciţiul se va încheia la sfârşitul lunii şi face parte dintr-o operaţiune amplă a NATO, care mobilizează, aproape 14.000 de militari la graniţa estică a Alianţei până la sfârşitul lunii, informează Rador.
 
Mutarea la Cincu a Comandamentului de la Napoli şi a comenzii NRF, simulând o situaţie dintr-un teatru de război, reprezintă  un "exerciţiu vital” pentru testarea capacităţilor NATO, a precizat comandantul adjunct al Comandamentului Aliat de la Napoli, generalul locotenent Michael Day (Canada).El va conduce, de la Cincu, exerciţiul Trident Joust 15.

Pentru a decide ultimele detalii ale exerciţiului, generalul Day a avut, marţi, la Bucureşti, o întâlnire cu principalii responsabili din Ministerul român al Apărării.