Peste 1.000 de militari din 25 de ţări membre ale NATO încep astăzi în Poligonul Cincu un exercitiu de apărare colectivă.  Este o aplicaţie la care, pentru prima dată în istoria Alianţei, un comandament militar NATO este mutat temporar în România. 

Exerciţiul se va încheia la sfârşitul lunii şi face parte dintr-o operaţiune amplă a NATO, care mobilizează, aproape 14.000 de militari la graniţa estică a Alianţei până la sfârşitul lunii, informează Rador.
 
Mutarea la Cincu a Comandamentului de la Napoli şi a comenzii NRF, simulând o situaţie dintr-un teatru de război, reprezintă  un "exerciţiu vital” pentru testarea capacităţilor NATO, a precizat comandantul adjunct al Comandamentului Aliat de la Napoli, generalul locotenent Michael Day (Canada).El va conduce, de la Cincu, exerciţiul Trident Joust 15.

Pentru a decide ultimele detalii ale exerciţiului, generalul Day a avut, marţi, la Bucureşti, o întâlnire cu principalii responsabili din Ministerul român al Apărării.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews