ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina și-a dat acordul ca România să măsoare adâncimea canalului Bâstroe, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. El precizează că, pe viitor, vor fi folosite navele și echipamentele ucrainene, informează RomâniaTV.

S-a primit acceptul din partea Ucrainei și pentru Bâstroe și pentru restul din Brațul Chilia care nu era încă măsurat, aproximativ 65 de kilometri de canal și braț care vor fi măsurate în perioada următoare. Măsurătorile se vor face cu nave ucrainene și ar putea dura până la 10 zile, a spus secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu.

”S-a primit acceptul și pentru Bâstroe și pentru restul din Brațul Chilia care nu era încă măsurat, plus încă câteva devieri din Brațul Bâstroe, gen Solomonov, un canal care poate fi navigabil. În total, încă 65 de kilometri de canal și braț care vor fi măsurate în perioada următoare”, a spus secretarul de stat.

El a precizat că ”s-a convenit că se vor folosi de data aceasta nave și echipamente ucrainene, iar noi punem experți la dispoziție”.

”Este o chestiune de reciprocitate, cum am folosit pe Chilia, acolo unde brațul este comun, având în vedere că este teritoriu exclusiv ucrainean și nu este graniță comună pe aceste zone, mai sigur este să folosim navele și echipamentele ucrainene”, a explicat oficialul din Ministerul Transporturilor.

Scrioșteanu a arătat că estimează că în aproximativ 7-10 zile ar trebuie să dureze măsurarea celor 65 de kilometri din Brațul Bâstroe.

Amintim că, pe brațul Chilia, măsurătorile au indicat 8,99 metri față de 6,5 - 7 metri cât au susținut ucrainenii că au săpat. 

Citiți: 9 METRI ADÂNCIME PE CHILIA, față de 6,5 - 7 metri, cât au susținut reprezentanții Ucrainei că au săpat. După lungi așteptări, au început măsurătorile pe Chilia. Deocamdată, nu și pe Bîstroe. FOTO/VIDEO

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews