Cu ocazia participării la cea de-a 55-a ediție a Conferinței Internaționale de Securitate de la München, președintele României, Klaus Iohannis, a avut sâmbătă 16 februarie a.c. o întrevedere bilaterală cu vicepreședintele S.U.A., Mike Pence, în cadrul căreia cei doi au evocat stadiul excelent al Parteneriatului Strategic România-S.U.A. și posibilitățile concrete de aprofundare a acestuia, pe toate dimensiunile. Președintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul consecvent al țării noastre și al său personal pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și S.U.A. și pentru întărirea relației transatlantice, informează Administrația Prezidențială.

Vicepreședintele american a mulțumit președintelui român pentru substanța și soliditatea Parteneriatului Strategic, menționând și relația apropiată dintre președintele Donald Trump și omologul său român, precum și prietenia foarte apropiată dintre S.U.A. și România. Mike Pence i-a mai  mulțumit lui Klaus Iohannis și pentru controversata decizie de recunoaștere a lui Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei, atitudine încurajată de Statele Unite ale Americii. Cei doi oficiali au mai pus în discuție și alte probleme de actualitate internațională.

În cadrul evenimentului de sâmbătă de la München, președintele României a mai avut întrevederi cu David Harris (președintele Comitetului Evreiesc American, A.J.C.), Michael Barnier (negociatorul-șef al U.E. pentru BRexit), Manfred Weber (președintele grupului Partidului Popularilor Europeni din cadrul Parlamentului European) și cu Andrej Plenković (prim-ministrul Croației).

În comunicatul de presă dedicat Conferinței de Securitate de la München, Administrația Prezidențială amintește că, la întrevederea dintre Klaus Iohannis și Manfred Weber, președintele grupului P.P.E. din cadrul Parlamentului European, temele de discuție s-au axat pe principalele provocări de pe agenda Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene, precum și pe alegerile europarlamentare din mai 2019. Klaus Iohannis a dat asigurări că România va continua să depună eforturi pentru a avansa agenda europeană într-o manieră consensuală și incluzivă, acționând ca mediator imparțial. În discuție s-au mai aflat și Summit-ul informal de la Sibiu din 9 mai, cât și Cadrul Financiar Multianual. Cei doi interlocutori au subliniat caracterul esențial al politicii de coeziune și al alocării de fonduri corespunzătoare pentru reducerea decalajului de dezvoltare dintre statele membre ale Uniunii Europene.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews