ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto declarat într-un interviu pentru Digi 24, că țara noastră poate conta pe susținerea Ungariei, dacă va fi vreun fel de „atac” împotriva României în Parlamentul European și l-a lăudat pe ministrul român de Externe Teodor Meleșcanu.

„Vă pregătiți pentru președinția Uniunii Europene, i-am spus lui Teodor (n.r. Meleșcanu) că îmi place foarte mult agenda lui pe subiectul extinderii (n.r. Uniunii Europene). Noi avem țări foarte pro-extindere pentru că înțelegem importanța integrării Balcanilor de Vest, în UE, așa că îi voi oferi toată susținerea ca să reușească în această privință și sper că vor fi progrese viitoare mai ales în cazul Serbiei și Albaniei, așa că aici suntem clar pe aceeași pagină. Și, de fapt, mi-am exprimat aprecierea și mulțumirea față de el, ca unul dintre liderii partidului ALDE, că membrii grupului ALDE din Parlamentul European au votat în favoarea Ungariei când a fost raportul Sargentini (care critica Ungaria – nr,) și i-am spus foarte clar că dacă va fi vreun fel de atac împotriva României în Parlamentul European, făcut în baza unor opinii părtinitoare sau pe voință politică, noi nu vom susține astfel de atacuri și România poate conta pe susținerea noastră și pe membrii noștri din Parlamentul European cu siguranță”, a declarat Peter Szijjarto.

Reprezentanții Ungariei au votat împotriva rezoluției privind statul de drept în România, dezbătută în 13 noiembrie de Parlamentul European.