ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au trecut mai bine de două săptămâni de când „cioclul apocaliptic” sau „profetul mincinos” Octavian Jurma făcea „previziuni sumbre” despre un milion de infectări și 10.000 de morți „în următoarele două săptămâni”, sub titlul „Previziunile sumbre ale unui epidemiolog...”.

„Vom continuă la acest nivel stratosferic încă cel puțin 2 săptămâni. 1 milion de români se vor îmbolnăvi în următoarele 2 săptămâni, dintre care vom depista doar 200.000. 10.000 de români vor fi uciși de COVID-19 în următoarele 2 săptămâni dintre care vom depista doar 5.000. Nu vă arăt aceste cifre ca să vă îngrozesc, ci ca să vă trezesc”, spunea epidemiologul Octavian Jurma pe 18 octombrie, citat de Aleph News o zi mai târziu. Evident, această amenințare catastrofică și ultimativă era urmată de îndemnul tovărășesc la vaccinarea cu serurile experimentale Covid, pentru ca moartea să nu ne lovească pe noi sau pe cunoscuții noștri. Între timp, unii dintre noi au urmat sfatul medicului Jurma, s-au vaccinat și acum nu mai sunt printre noi, „fără nici o legătură cu vaccinul”, desigur. Au și fost trecuți la „decese Covid”, pentru că scopul scuză mijloacele și nimic nu trebuie să disturbe propaganda vaccinării.

Pentru a verifica profețiile cioclului apocaliptic Octavian Jurma, am adunat numărul de infectări și de decese raportate în cele două săptămâni din perioada 18 octombrie - 1 noiembrie. Potrivit datelor oficiale, au rezultat 197.354 de infectări și 6372 decese declarate „de Covid”. Sigur, cioclul apocaliptic și-a luat marja de rezervă: doar atâția au fost „depistați”. Restul până la 10.000 de morți și 1.000.000 de infectați sunt invizibili și au rămas nedepsitați de organele vigilente ale „comandantului” Organizației de Eliberare a Pandemiei, Raed Arafat. Sau, ce să vezi? Tupeu! S-or fi declarat morți de cancer în loc să respecte „protocolul” și să se ștampileze cu Covid pe frunte.

Dar asta nu e tot. Cu două săptămâni mai devreme, același amenințător de serviciu răspândea aceleași „previziuni sumbre”.

„De mâine vom depăși 10.000 de cazuri noi pe zi și o vom ține așa până duminică, cu un maxim posibil și la peste 12.000. În această săptămână vom depăși toate recordurile negative ale valurilor 2 și 3”, spunea dr. Jurma cu o altă lună în urmă, pe 27 septembrie, citat de Mediafax și titrat exact la fel: „Previziunile sumbre ale epidemiologului Octavian Jurma”. Luna și previziunea sumbră.

 
Nu avem decât să așteptăm ca luni, la începutul săptămânii, să mai apară un set de „previziuni” sumbre scoase din joben de onor. dl. Jurma și rostogolite din belșug de presa cointeresată. Pe care n-o verifică nici un activist al diviziei de „fact checking”! Ne bazăm însă pe inteligența cititorilor cu gândire autonomă, care nu iau de bună orice informație li se flutură pe micile sau marile ecrane.
 
Nu-l uităm nici pe un alt „expert” apocaliptic similar, Răzvan Cherecheș, care ne promite un milion de morți, fără a fi până la ora asta tratat într-o instituție de specialitate.
 
 
Foto captură de Dan Tomozei