ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat astăzi România pentru că nu a protejat drepturile unui inginer care a fost concediat de angajator pentru folosirea internetului de la serviciu în scopuri personale. 

Bogdan Mihai Bărbulescu a fost concediat după ce a fost monitorizat folosind internetul în scopuri personale la serviciu, iar angajatorul i-a supravegheat conversațiile private, inclusiv cele cu logodnica. 

El a denunțat decizia invocând încălcarea dreptului la intimitate, însă a pierdut procesele din țară, ajungând la instanța europeană. 

Inițial, CEDO a respins plângerea sa, însă acum Marea Cameră a Curții Europene a anunțat decizia definitivă și anume că angajatorii nu pot monitoriza discuțiile private ale salariaților. 

Astfel, România  a primit o nouă condamnare la CEDO, deoarece autoritățile „nu au protejat dreptul” românului la viață privată. Decizia este definitivă și este considerată „foarte importantă” de sindicatele europene, care cer protejarea angajaților în era digitală.