La Chișinău a fost inaugurat șantierul de construcție a interconectorului de gaze naturale dintre România și Republica Moldova, pe direcția Ungheni - Chișinau. Lucrările vor costa în jur de 93 de milioane de euro și s-ar putea să fie finalizate până la sfârșitul acestui an, informează Radio România Actualități.

Lucrările de montare a conductei de interconectare a Sistemului de Transport Gaze din România cu Sistemul de Transport Gaze din R. Moldova, pe direcția Ungheni - Chișinău, au demarat luni, începând cu ora 10.30. La eveniment au fost prezenți înalți demnitari ai guvernelor din România și R. Moldova, directorul general al Transgaz SA România, administratorul „Vestmoldtransgaz” SRL și președintele consiliului de administrație al constructorului implicat în realizarea proiectului.

După construirea gazoductului, infrastructura de gaze din R. Moldova se conectează la structura de gaze din România, care este interconectată cu cea din Europa și în Moldova pot ajunge gaze și din Marea Caspică, și din Marea Nordului, și din nordul Greciei, și din Norvegia.

Premierul moldovean Pavel Filip a declarat că gazoductul Ungheni - Chișinău este un obiectiv strategic pentru Republica Moldova, pentru că va asigura securitatea energetică a țării.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.