ACTUALIZARE 18:38 Echipa masculină de tenis a României a fost învinsă de Polonia cu scorul de 3-2, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul al treilea al Grupei a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis, după ce Kamil Majchrzak s-a impus în fața lui Adrian Ungur cu 6-3, 6-2 în meciul decisiv.

România a ratat astfel promovarea în Grupa I valorică (al doilea eșalon mondial), deși a condus cu 2-1 după meciul de dublu.

Adrian Ungur (33 ani, 674 ATP) s-a înclinat într-o oră și 20 de minute în fața tânărului Kamil Majchrzak (22 ani, 187 ATP). Polonezul a reușit mai multe puncte pe serviciul al doilea față de Ungur, un alt plus fiind la mingile de break, la care românul a transformat una din șase, iar adversarul 4 din 9.

Majchrzak câștigase și prima sa confruntare cu Ungur, în 2016, la Casablanca, în primul tur, cu 7-5, 6-3.
Echipa masculină de tenis a României conduce formația Poloniei cu scorul de 2-1, după ce perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins redutabilul cuplu Lukasz Kubot/Marcin Matkowski cu 7-5, 4-6, 6-3, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul al treilea al Grupei a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis, transmite Agerpres.
 
Știrea inițială

Mergea și Tecău au obținut victoria, una care poate fi decisivă în economia întâlnirii, după două ore și 16 minute.

În primul set, cele două perechi au mers cap la cap până la final, românii reușind break-ul în ghemul 12. În actul secund, Mergea și Tecău au condus cu 1-0, dar apoi polonezii au câștigat trei ghemuri la rând, ulterior desprinzându-se la 5-2. Mergea a acuzat dureri la genunchiul stâng, dar românii au reușit să se apropie pe tabelă, la 4-5, Kubot și Matkowski câștigând în cele din urmă cu 6-4.

În decisiv, Mergea și Tecău au început excelent, cu 3-0, apoi au avut 4-1, dar polonezii au recuperat break-ul și au servit pentru 4-4, dar ai noștri au reușit un nou break, pe serviciul lui Kubot, românii încheind conturile pe serviciul lui Tecău, după un voleu înalt reușit de Mergea.

Mergea și Tecău au reușit 4 ași, au comis 5 duble greșeli și au fructificat toate cele patru mingi de break create. Polonezii au avut 4 ași, au făcut 2 duble greșeli și au reușit să transforme 3 mingi de break din 9 avute.

În primele meciuri de simplu, desfășurate sâmbătă, Marius Copil l-a învins pe Kamil Majchrzak cu 6-2, 6-4, iar Hubert Hurkacz l-a întrecut pe Adrian Ungur cu 7-6 (3), 7-5.

Duminică, Marius Copil (27 ani, 81 ATP) îl va înfrunta pe Hurkacz (21 ani, 95 ATP), iar Majchrzak (22 ani, 187 ATP) va primi replica lui Ungur (33 ani, 674 ATP).

Cele două echipe s-au mai întâlnit de cinci ori, Polonia conducând cu 3-2. Polonia s-a impus la primul duel, în 1930 (Varșovia), cu 3-2, în primul tur al zonei Europa. Polonezii au câștigat cu 3-2 și în 1960 (București), tot în primul tur al zonei europene. Prima victorie a României s-a consemnat în 1986, cu 4-1, la Varșovia, în sferturile zonei Europa. În 1987, la Brașov, România se impunea cu 4-1, tot în sferturile de finală. La ultima întâlnire, Polonia a câștigat cu 5-0, în 1991, la Poznan, în primul tur al Grupei 1 a zonei Europa-Africa.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews