ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18:38 Echipa masculină de tenis a României a fost învinsă de Polonia cu scorul de 3-2, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul al treilea al Grupei a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis, după ce Kamil Majchrzak s-a impus în fața lui Adrian Ungur cu 6-3, 6-2 în meciul decisiv.

România a ratat astfel promovarea în Grupa I valorică (al doilea eșalon mondial), deși a condus cu 2-1 după meciul de dublu.

Adrian Ungur (33 ani, 674 ATP) s-a înclinat într-o oră și 20 de minute în fața tânărului Kamil Majchrzak (22 ani, 187 ATP). Polonezul a reușit mai multe puncte pe serviciul al doilea față de Ungur, un alt plus fiind la mingile de break, la care românul a transformat una din șase, iar adversarul 4 din 9.

Majchrzak câștigase și prima sa confruntare cu Ungur, în 2016, la Casablanca, în primul tur, cu 7-5, 6-3.
Echipa masculină de tenis a României conduce formația Poloniei cu scorul de 2-1, după ce perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins redutabilul cuplu Lukasz Kubot/Marcin Matkowski cu 7-5, 4-6, 6-3, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul al treilea al Grupei a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis, transmite Agerpres.
 
Știrea inițială

Mergea și Tecău au obținut victoria, una care poate fi decisivă în economia întâlnirii, după două ore și 16 minute.

În primul set, cele două perechi au mers cap la cap până la final, românii reușind break-ul în ghemul 12. În actul secund, Mergea și Tecău au condus cu 1-0, dar apoi polonezii au câștigat trei ghemuri la rând, ulterior desprinzându-se la 5-2. Mergea a acuzat dureri la genunchiul stâng, dar românii au reușit să se apropie pe tabelă, la 4-5, Kubot și Matkowski câștigând în cele din urmă cu 6-4.

În decisiv, Mergea și Tecău au început excelent, cu 3-0, apoi au avut 4-1, dar polonezii au recuperat break-ul și au servit pentru 4-4, dar ai noștri au reușit un nou break, pe serviciul lui Kubot, românii încheind conturile pe serviciul lui Tecău, după un voleu înalt reușit de Mergea.

Mergea și Tecău au reușit 4 ași, au comis 5 duble greșeli și au fructificat toate cele patru mingi de break create. Polonezii au avut 4 ași, au făcut 2 duble greșeli și au reușit să transforme 3 mingi de break din 9 avute.

În primele meciuri de simplu, desfășurate sâmbătă, Marius Copil l-a învins pe Kamil Majchrzak cu 6-2, 6-4, iar Hubert Hurkacz l-a întrecut pe Adrian Ungur cu 7-6 (3), 7-5.

Duminică, Marius Copil (27 ani, 81 ATP) îl va înfrunta pe Hurkacz (21 ani, 95 ATP), iar Majchrzak (22 ani, 187 ATP) va primi replica lui Ungur (33 ani, 674 ATP).

Cele două echipe s-au mai întâlnit de cinci ori, Polonia conducând cu 3-2. Polonia s-a impus la primul duel, în 1930 (Varșovia), cu 3-2, în primul tur al zonei Europa. Polonezii au câștigat cu 3-2 și în 1960 (București), tot în primul tur al zonei europene. Prima victorie a României s-a consemnat în 1986, cu 4-1, la Varșovia, în sferturile zonei Europa. În 1987, la Brașov, România se impunea cu 4-1, tot în sferturile de finală. La ultima întâlnire, Polonia a câștigat cu 5-0, în 1991, la Poznan, în primul tur al Grupei 1 a zonei Europa-Africa.