Contribuția României la rezolvarea problemelor migrației, precum și demersul Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de a promova activ asistența umanitară și asistența pentru dezvoltare au fost apreciate de către reprezentantul în România al Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), Nisreen Rubaian, a informat, vineri, MAE, potrivit Agerpres.
Comunicatul Ministerului de Externe punctează importanța acordată migrației, precum și pașii concreți făcuți de România în privința acesteia, cum ar fi Centrul de Tranzit în Regim de Urgență de la Timișoara, un exemplu apreciat de comisarul Nisreen Rubaian, în cadrul întâlnirii de vineri cu secretarul de stat Maria Magdalena Grigor.
 
„Reprezentantul UNHCR a felicitat MAE pentru demersul de a promova activ asistența umanitară și asistența pentru dezvoltare și a subliniat importanța nexusului ajutor umanitar, asistență pentru dezvoltare, în contextul Compactului ONU pentru o Migrație sigură, ordonată și reglementată”, se arată în comunicatul MAE.

Totodată, potrivit sursei citate, comisarul UNHCR a apreciat contribuția României la rezolvarea problemelor migrației, inclusiv din perspectiva Centrului de Tranzit în Regim de Urgență de la Timișoara, și a reiterat "sprijinul pe care UNHCR îl poate oferi țării noastre în acordarea de asistență pentru implementarea unor proiecte concrete”.
 
De asemenea, se arată în comunicatul MAE, secretarul de stat  Maria Magdalena Grigor a reiterat "importanța pe care România o acordă participării active la asistența pentru dezvoltare, inclusiv prin formularea de planuri de asistență realiste și cu obiective bine definite, dar și construirea de proiecte adaptate la condițiile locale în țara beneficiară și care pot avea o valoare adaugată și un impact maxim”. 
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews