ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Contribuția României la rezolvarea problemelor migrației, precum și demersul Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de a promova activ asistența umanitară și asistența pentru dezvoltare au fost apreciate de către reprezentantul în România al Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), Nisreen Rubaian, a informat, vineri, MAE, potrivit Agerpres.
Comunicatul Ministerului de Externe punctează importanța acordată migrației, precum și pașii concreți făcuți de România în privința acesteia, cum ar fi Centrul de Tranzit în Regim de Urgență de la Timișoara, un exemplu apreciat de comisarul Nisreen Rubaian, în cadrul întâlnirii de vineri cu secretarul de stat Maria Magdalena Grigor.
 
„Reprezentantul UNHCR a felicitat MAE pentru demersul de a promova activ asistența umanitară și asistența pentru dezvoltare și a subliniat importanța nexusului ajutor umanitar, asistență pentru dezvoltare, în contextul Compactului ONU pentru o Migrație sigură, ordonată și reglementată”, se arată în comunicatul MAE.

Totodată, potrivit sursei citate, comisarul UNHCR a apreciat contribuția României la rezolvarea problemelor migrației, inclusiv din perspectiva Centrului de Tranzit în Regim de Urgență de la Timișoara, și a reiterat "sprijinul pe care UNHCR îl poate oferi țării noastre în acordarea de asistență pentru implementarea unor proiecte concrete”.
 
De asemenea, se arată în comunicatul MAE, secretarul de stat  Maria Magdalena Grigor a reiterat "importanța pe care România o acordă participării active la asistența pentru dezvoltare, inclusiv prin formularea de planuri de asistență realiste și cu obiective bine definite, dar și construirea de proiecte adaptate la condițiile locale în țara beneficiară și care pot avea o valoare adaugată și un impact maxim”.