ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un seism cu magnitudine 4,9 și unul cu magnitudine 4,3 s-au produs luni seară în Crișana, județul Arad, conform Institutului pentru Fizica Pământului.
 
Un cutremur cu magnitudinea 4.9 s-a produs, luni seară, în județul Arad, la o adâncime de 2,2 kilometri, iar un altul, cu magnitudinea 4.3, a avut loc în aceeași zonă.
 
După cele două cutremure cu magnitudine peste 4, alte patru cutremure au avut loc în județul Arad. De asemenea, un cutremur s-a produs și în zona seismică Făgăraș - Câmpulung, notează Știripesurse.

Potrivit datelor publicate pe site-ul INFP, cutremurele din Arad, cu magnitudine de 2, 2,4, 2 și 2,7, au avut loc de luni de la ora 23;26 până marți, la 5:12, la adâncimi de sub 10 km.

Un cutremur s-a produs marți, la ora 1:31,  și în zona seismică Făgăraș - Câmpulung, la o adâncime de 68 de km, având o magnitudine de 3,2.
 
La Arad, cutremurul a scos oamenii în stradă 
 
Cutremurul cu o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter, de luni seara, înregistrat la doar 15 kilometri de municipiul Arad, a scos oamenii în stradă, în Arad și Lipova, notează agenția națională de presă Agerpres, citată de RomâniaTV.

O mulțime de oameni au ieșit din apartamente speriați, în urma cutremurului de luni seara. Din fericire, însă, nu au fost înregistrate pagube, conform autorităților.
 
Imediat după producerea cutremurului, sute de oameni din cartiere au ieșit în stradă, de teamă că ar putea exista replici. În Arad și Lipova, locuitorii de la blocuri, care au simțit cel mai tare seismul, spun că a fost cel mai intens cutremur pe care l-au simțit în zonă.

„S-au zguduit ferestrele și ușa de la apartament s-a deschis. Stau la etajul șase și am simțit foarte puternic cum se clătina totul în jur. Prima reacție a fost să fug, dar apoi mi-am adus aminte că nu e indicat să fii pe casa scării când e cutremur. Am coborât din bloc când s-a terminat și toată lumea era afară să schimbe impresii. Sperăm că nu vor fi replici sau vor fi mai ușoare”, a spus, pentru AGERPRES, un locatar din cartierul Aurel Vlaicu, Gabor Sinka.