Echipajul format din Nicoleta-Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș a cucerit medalia de argint, duminică, în proba de dublu vâsle feminin, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz Ottensheim (Austria), transmite Agerpres.

Aurul a fost obținut de Noua Zeelandă, în 06 min 47 sec 170/1000, argintul a revenit României, în 06 min 48 sec 550/1000, iar bronzul a fost adjudecat de Olanda, în 06 min 49 sec 220/1000.

La masculin, Ioan Prundeanu și Marian-Florian Enache s-au clasat pe locul 6 în Finala A (06:12.310). 

Echipajul masculin de opt plus cârmaci, format din Alexandru Chioșeaua, Adrian Damii, Constantin Radu, Constantin Adam, Cristi-Ilie Pîrghie, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Alexandru-Cosmin Macovei și Adrian Munteanu, a câștigat Finala B (05:38.910), încheind pe locul 7 în clasamentul final al probei. Ei mai au o șansă de a se califica la Jocurile Olimpice din 2020 la Regata de calificare de anul viitor, de la Lucerna. 

În proba de simplu masculin, Mihai Chiruță, a terminat pe locul 5 în Finala D și locul 23 la general. 

Prima medalie a României la Mondialele din Austria fusese adusă sâmbătă de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci al României, format din Mihaiță Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari. 

România a calificat până acum șapte echipaje la JO 2020: dublu vâsle feminin, categorie ușoară, patru rame feminin și patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin și dublu rame masculin. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews