ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipajul format din Nicoleta-Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș a cucerit medalia de argint, duminică, în proba de dublu vâsle feminin, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz Ottensheim (Austria), transmite Agerpres.

Aurul a fost obținut de Noua Zeelandă, în 06 min 47 sec 170/1000, argintul a revenit României, în 06 min 48 sec 550/1000, iar bronzul a fost adjudecat de Olanda, în 06 min 49 sec 220/1000.

La masculin, Ioan Prundeanu și Marian-Florian Enache s-au clasat pe locul 6 în Finala A (06:12.310). 

Echipajul masculin de opt plus cârmaci, format din Alexandru Chioșeaua, Adrian Damii, Constantin Radu, Constantin Adam, Cristi-Ilie Pîrghie, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Alexandru-Cosmin Macovei și Adrian Munteanu, a câștigat Finala B (05:38.910), încheind pe locul 7 în clasamentul final al probei. Ei mai au o șansă de a se califica la Jocurile Olimpice din 2020 la Regata de calificare de anul viitor, de la Lucerna. 

În proba de simplu masculin, Mihai Chiruță, a terminat pe locul 5 în Finala D și locul 23 la general. 

Prima medalie a României la Mondialele din Austria fusese adusă sâmbătă de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci al României, format din Mihaiță Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari. 

România a calificat până acum șapte echipaje la JO 2020: dublu vâsle feminin, categorie ușoară, patru rame feminin și patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin și dublu rame masculin.