ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că România va fi obligată să reducă consumul de electricitate în orele de vârf, potrivit unui acord politic al reprezentanților statelor membre UE, informează Profit.ro

"România a susținut în ambele situații ca reducerea să fie voluntară, dar din păcate, în cazul orelor de vârf, doar Bulgaria, Grecia, Ungaria și Croația au fost alături de noi. În schimb, am obținut flexibilități suplimentare privind modul de identificare a orelor de vârf la nivel național", a declarat Virgil Popescu.

Acordul politic al reprezentanților statelor membre UE prevede o serie de măsuri de urgență pentru prețurile ridicate la energie, care vizează, printre altele, "captarea" veniturilor suplimentare realizate de producătorii de energie electrică și alți actori din piața de energie electrică peste un nivel maxim de 180 Euro/MWh, în perioada 1 decembrie 2022 – 30 iunie 2023, potrivit sursei citate.